De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Woondiensten: ultiem bod cao

23 maart 2022

Vorige week heb ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts, je in mijn nieuwsbrief geïnformeerd over het pakket dat nu op tafel ligt en de stemming die later zou volgen. Hieronder geef ik je, zoals toegezegd, een nadere toelichting op de onderhandelingen en lees je de reactie van de werkgevers op het ‘Geluid van de werkvloer’. Ook kan je jouw stem uitbrengen en lees je over wat daarna het vervolg is wanneer de leden positief zijn.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Laatste onderhandelingen

Na een ochtend, middag en avond onderhandelen, is er een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden op tafel gekomen op één punt na, namelijk het loon voor het tweede cao-jaar. Zoals ook uit het ‘Geluid van de werkvloer’ naar voren kwam, was het loonbod te laag en was er (mede daardoor) weinig animo bij de achterban voor een tweejarige cao. Werkgevers hebben in de laatste ronde een flinke stap gezet op loon voor het eerste jaar. Helaas niet ook voor het tweede jaar. Ook was er veel irritatie bij de achterban over het ontbreken van de terugwerkende kracht voor de loonsverhoging. Die zit nu wél in het arbeidsvoorwaardenpakket. Lees hier het ultieme bod van werkgevers.

Geluid van de werkvloer   

We hadden nog een reactie tegoed van werkgevers op het aangeboden boekje ‘Geluid van de werkvloer’. Werkgevers complimenteerde alle collega’s die de moeite hebben genomen om er een bijdrage aan te leveren en ook de vakorganisaties voor deze actie. Ze hadden dit graag in co-creatie gedaan. Ze vonden het inzicht waardevol en benoemden de enorme betrokkenheid, de kritische geluiden over loon, zorgen over werkdruk maar dat medewerkers ook waardering voelen.

Stemming en vervolg

Nu werkgevers hun ultieme bod hebben gedaan, is het aan de leden om hun mening erover te geven. Zij kunnen hun stem uitbrengen tot vrijdag 8 april 2022. Wanneer de leden van de vakorganisaties positief zijn, kan de loonsverhoging met terugwerkende kracht in april worden verwerkt. Ook de andere arbeidsvoorwaarden worden dan verwerkt in de nieuwe cao Woondiensten 2022-2203.

Contact

Als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je me bereiken via emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Woondiensten: Akkoord transitieplan

De Unie-leden hebben gestemd over het transitieplan welke De Unie positief had voorgelegd. Wij zijn verheugd met de redelijk hoge respons,…

Word gratis lid