De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Woondiensten: Uitslag stemming

13 april 2022

Werkgevers hebben in de laatste ronde van de onderhandelingen hun ultieme bod gedaan en vervolgens was het aan de leden om hun mening erover te geven. De leden konden hun stem uitbrengen tot maandag 11 april 2022. Met deze nieuwsbrief informeer ik je over de uitslag van de stemming.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Stemming en vervolg

De leden van De Unie hebben in grote meerderheid vóór gestemd. Afgerond is 75% voor, 6% stemde neutraal en 19% was tegen. Er was ook de mogelijkheid om opmerkingen te plaatsten. Ongeacht hun stem waren er die liever een éénjarige cao hadden gehad en het tweede jaar het loonpercentage te laag vonden. Maar er was ook waardering mede gelet op de startpositie van werkgevers.

Ook bij CNV Vakmensen en bij FNV Woondiensten hebben de leden ingestemd met het ultieme bod van werkgevers. Aan de zijde van Aedes heeft het Algemeen Bestuur dit ook gedaan. Het vervolg is dat de cao wordt ondertekend door de betrokken partijen en daarna beschikbaar wordt gesteld. De loonsverhoging kan nu met terugwerkende kracht in april worden verwerkt. Ook de andere arbeidsvoorwaarden worden verwerkt in de nieuwe cao Woondiensten 2022-2203.

Contact

Als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je de belangenbehartiger, Emanuel Geurts, bereiken via zijn emailadres emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Woondiensten: Akkoord transitieplan

De Unie-leden hebben gestemd over het transitieplan welke De Unie positief had voorgelegd. Wij zijn verheugd met de redelijk hoge respons,…

Word gratis lid