De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Woondiensten: uitslag 3/4-vergadering

14 november 2023

Vorige week woensdag heeft De Unie haar ¾-vergadering gehouden. Bijna unaniem (op twee stemmen na) is besloten over te gaan op acties/stakingen. Inmiddels is bekend, dat de andere bonden ook tot acties zullen overgaan. We zullen hierin zoveel mogelijk samen optrekken.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Ultimatum

We zijn weliswaar al begonnen met de voorbereidingen voor de eerste acties, maar met de acties zelf moeten we nog even wachten. Immers het is van belang, dat wij ons aan de juridische vereisten houden. Dit betekent dat we op vrijdag 17 november 2023 werkgeversvertegenwoordiging Aedes per brief ons ultimatum stellen. Het ultimatum loopt vrijdag 24 november om 10:00 uur af. Kort daarop, misschien zelf diezelfde dag, ontvangen de leden dan de instructies voor de eerste werkonderbreking.
Aedes kan in die week voor het ultimatum nog een technisch overleg met ons aanvragen indien zij meent, dat er nog veiligheidsmaatregelen en dergelijke nodig zijn.

Aedes herhaalt nu weer dat je moeten inleveren!

Stilstand op koopkrachtbehoud is gelijk aan achteruitgang. Immers de prijzen worden alleen maar hoger in 2024. Jij krijgt niet eens koopkrachtbehoud van Aedes want Aedes wil de achteruitgang niet eens repareren! En als jij daarom vraagt zegt Aedes dat jouw wens niet realistisch is, hoe durf jij de hoofdprijs te vragen?!
Het is beschamend dat Aedes koopkrachtbehoud een hoofdprijs durft te noemen.

Contact

Voor vragen neem dan contact op met de belangenbehartiger Edith Werger via edith.werger@unie.nl of bel 06-5252 2054.

Gerelateerde berichten

Woondiensten: Akkoord transitieplan

De Unie-leden hebben gestemd over het transitieplan welke De Unie positief had voorgelegd. Wij zijn verheugd met de redelijk hoge respons,…

Word gratis lid