De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Woondiensten: Lastige start

14 juni 2023

Op 13 juni 2023 heeft De Unie en de andere cao-partijen de eerste keer bij elkaar gezeten om tot een nieuwe cao te komen. Het was prettig te vernemen, dat alle partijen dit keer heel duidelijk één belangrijk hoofdthema hadden, te weten het salaris!

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Andere thema’s spelen dit jaar een minder belangrijke rol. Hiermee onderstreepten alle partijen wederom de noodzaak om in deze tijd waarin wij nu leven, tot een goed loonbod te komen. Bij het toelichten van de verschillende voorstellenbrieven bleek, dat we allemaal voor een 1-jarige cao willen gaan. De toelichtingen gaven in eerste instantie best wel de indruk dat de neuzen de gelijke kant op stonden.

Bij nadere bevraging bleek echter al gauw het tegendeel! We staan heel ver van elkaar af. De werkgeverszijde krijgt van mij wel een compliment, want het is voor mij de eerste keer in al die jaren dat ik aan deze onderhandelingstafel zit, dat zij in de eerste ronde daadwerkelijk met een openingsbod zijn gekomen, chapeau! Nu alleen maar hopen dat ze in de tweede ronde, die op 22 augustus plaatsvindt, ook met een vervolgbod komen dat wel realistisch is.

Hieronder tref je de linken aan van de verschillende voorstellenbrieven:

We gaan zien of we na 22 augustus een heftige herfst ingaan of dat de werkgeverszijde wakker is geworden en met een welverdiend realistische bod komt.

Contact

Als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kun je de belangenbehartiger Edith Werger bereiken via edith.werger@unie.nl. Voor individueel advies kun je contact opnemen met de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

 

 

Gerelateerde berichten

Woondiensten: Akkoord transitieplan

De Unie-leden hebben gestemd over het transitieplan welke De Unie positief had voorgelegd. Wij zijn verheugd met de redelijk hoge respons,…

Word gratis lid