De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Woondiensten: De Unie stemt tegen

30 oktober 2023

De stemming over het eindbod van Aedes heeft een bovengemiddeld respons opgeleverd waaruit blijkt, dat deze cao-onderhandeling de gemoederen behoorlijk doet roeren. En we zijn er nog niet, want er is tegen gestemd.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Ruim 90% heeft tegen gestemd en een kleine 10% heeft voor gestemd.

Van de voorstemmers heeft een derde aangegeven alleen maar voor te stemmen, omdat ze denken dat Aedes niet bij machte is om zich hard te maken voor haar medewerkers richting de overheid. Zij spreken hun teleurstelling over Aedes uit. De andere voorstemmers hebben hun stem niet toegelicht en/of vinden het eindbod daadwerkelijk voldoende.

Van de tegenstemmers heeft iets meer dan de helft hun stem toegelicht. Zij geven aan dat het loonbod te laag is, want men wil nu eindelijk eens echt koopkracht behouden, en dat Aedes van de bedrijfseigen regelingen af moet blijven en dat het systeem van de aanpassingsbedragen per direct gestopt moet worden.
Vaak, weliswaar iets minder vaak dan bovengenoemde punten, wordt de werkdruk en de verontwaardiging over en teleurstelling in Aedes genoemd.

Wat gaat er nu gebeuren?

Uiteraard brengen we Aedes ook op de hoogte van de afwijzing van het eindbod. Vervolgens zullen we met het kader de vervolgstappen bespreken. Dus houdt de mailbox goed in de gaten, want er zal op korte termijn actie worden ondernomen.

Ondertussen, wat kan jij nu doen?

Praat met jouw collega’s, zijn ze geen lid? Probeer hen dan duidelijk te maken, dat het nu echt nodig is om lid te worden van De Unie!  Als ze nu nog gauw lid worden, dan kunnen ze hun stem ook uitbrengen op de aanstaande ¾ vergadering die binnenkort plaatsvindt. (deze vergadering is nodig om tot staking over te kunnen gaan). Deel ook de drie voorgaande nieuwsbrieven met de beantwoording van de Q&A van Aedes zo veel mogelijk. Deze berichten staan ook op de Unie website, klik hier om deze te lezen.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht neem dan contact op met de belangenbehartiger, Edith Werger via email Edith.werger@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Woondiensten: Akkoord transitieplan

De Unie-leden hebben gestemd over het transitieplan welke De Unie positief had voorgelegd. Wij zijn verheugd met de redelijk hoge respons,…

Word gratis lid