De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Woondiensten: cao-onderhandelingen

13 oktober 2021

Afgelopen maandag 11 oktober is er een onderhandeldag geweest om te komen tot een nieuwe cao Woondiensten per 1 januari 2022. In verband met de tijdelijke afwezigheid van Edith Werger vervang ik (Emanuel Geurts) haar in dit proces. In deze nieuwsbrief een toelichting op de onderhandeldag en krijg je de inzet van De Unie en werkgevers voor een nieuwe cao Woondiensten.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Voorstellenbrieven

Allereerst wil ik de leden en volgers van De Unie bedanken voor de reacties op de uitvraag naar de wensen en punten voor de inzet van De Unie in de onderhandelingen voor een nieuwe cao Woondiensten! Die hebben mij mede de input gegeven om onze inzet te bepalen. Dus dank daarvoor!

Op maandag 11 oktober stonden de (toelichtingen op de) voorstellenbrieven van De Unie, de andere vakorganisaties en de werkgevers centraal. Over en weer zijn er verduidelijkende en verdiepende vragen over gesteld. Nou ben ik benieuwd wat jij van de werkgeversvoorstellen vindt? Zijn het de juiste punten en kloppen de argumenten? Zit er iets in en zo ja, waarom en zo nee, hoe werkt het dan wel? Ik verneem graag van je via emanuel.geurts@unie.nl en/of 06-5252 2074. Zo kan ik deze feedback (anoniem) weer meenemen naar de onderhandeltafel in de volgende ronde.

Thema’s

Alle cao-partijen hadden meerdere pagina’s met toelichtende teksten en voorstellen rondom thema’s als arbeidsmarkt, hybride werken, loopbaan & ontwikkeling, Generatiepact en uiteraard looptijd & loon. Hoewel de vraagstukken op veel thema’s gelijkluidend zijn, wil dit nog niet zeggen dat de oplossingen dezelfde zijn. We hebben daar nog veel vragen met elkaar voor te beantwoorden. Hoe zijn/worden we aantrekkelijk voor jongeren in de sector? Hoe blijven de huidige werknemers fit en bekwaam voor de toekomst? Wat is een marktconform of passend loonniveau? Vragen die we inhoudelijk moeten bespreken en een conclusie over moeten trekken. Dat maakt dat we de komende data echt gaan onderhandelen over punten want de tijd begint ook een beetje te dringen…

Vervolg

De volgende cao-rondes staan gepland op dinsdag 16 november, woensdag 1 december en de laatste op woensdag 15 december om voor 1 januari 2022 een nieuwe cao Woondiensten te realiseren.

Contact

Als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je mij bereiken via emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via e-mail sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Woondiensten: De Unie stemt tegen

De stemming over het eindbod van Aedes heeft een bovengemiddeld respons opgeleverd waaruit blijkt, dat deze cao-onderhandeling de gemoederen behoorlijk…

Word gratis lid