De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Woondiensten: Cao

18 december 2023

Aan de medewerkers bij de Rotterdamse corporaties en omgeving: we willen knallend de kerstperiode in!

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Wanneer en waar:   Woensdag 20 december 2023

                                    Rotterdam

                                    Pegasusweg 200

Tijd:                         Van 15.00 tot 17.00 uur

 

We hebben de afgelopen weken op verschillende plaatsen bijeenkomsten georganiseerd over de cao Woondiensten. Van Utrecht, via Groningen naar Den Haag, Uden, Grou, Nijmegen en Dordrecht. Nu willen we knallend de Kerst in met een kerstborrel, waarin we onze goede voornemens voor een goede cao gaan bespreken. En dan toasten op onze strijdbare voornemens!

Het is nu tijd om in beweging te komen voor de cao ……

Dus kom woensdag 20 december om 15.00 uur naar de Pegasusweg 200 te Rotterdam! Ook niet-leden zijn van harte welkom! Het maakt niet uit of je lid bent of niet, maar voor de hoeveelheid versnaperingen is het goed te weten hoeveel mensen komen.

MELD JE AAN VOOR DE WERKONDERBREKING

Het gaat hier om een officiële werkonderbreking. De werkgever mag dit niet verbieden en/of er consequenties aan hangen. Hij hoeft ook niet voor deze uren te betalen, maar dat mag natuurlijk wel. Aangezien het slechts een korte werkonderbreking is, wordt er vanuit de vakbonden ook geen vergoeding gegeven.

Aedes luistert niet naar de werknemers

Het werk wordt steeds zwaarder en complexer. De werkdruk neemt toe. En ondertussen loopt het salaris door de loonafspraken in de cao 2022-2023 mijlenver achter op de inflatie. Daardoor hebben de corporatiemedewerkers enorme koopkrachtschade opgelopen.

Wij gaan voor het behoud van onze koopkracht!

Daarbij is het niet rechtvaardig om juist de medewerkers met het meeste klantcontact te blijven korten op de loonsverhoging via een aanpassingsbedrag.

Aedes zegt 10% loonsverhoging te bieden, maar dat is in feite 8%. En als je een aanpassingsbedrag hebt, is het slechts 7%.

Voor koopkrachtbehoud over de jaren 2022, 2023 en 2024 heb je (rekeninghoudend met de inflatieverwachtingen van De Nederlandse Bank) een loonsverhoging van zo’n 13% nodig.

Contact

Voor vragen neem dan contact op met de belangenbehartiger Edith Werger via edith.werger@unie.nl of bel 06-5252 2054.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid