De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Woondiensten: Aedes begrijpt het niet

13 oktober 2023

Afgelopen dinsdag, 10 oktober, vond alweer de vierde onderhandelingsronde plaats. Maar helaas is weer geen resultaat bereikt. Met droge ogen beweert Aedes dat zij een loonsverhoging van 10% bieden. De dovemans oren van de werkgevers zitten nog steeds dicht. Werkgevers blijven zich blind staren op de “referentie groep” en men wil over de rug van de medewerkers haar eigen fouten recht trekken.

WORD LID

Er wordt helemaal geen loonsverhoging van 10% gegeven!

De zogenaamde 10% loonsverhoging bestaat niet, als je iets krijgt en je moet het direct weer inleveren dan heb je het eenvoudigweg niet gekregen. Dat is wat hier gebeurd. Naar de buitenwereld toe wil Aedes blijkbaar goede sier maken. De mensen werkzaam in de sector Woondiensten prikken wel door het verhaal van werkgevers heen.

In de komende week zullen onze leden meerdere nieuwsbrieven van ons ontvangen waarin wij haarfijn zullen uitleggen wat er allemaal niet klopt aan de beweringen van Aedes. Dus houd de nieuwsbrieven en site in de gaten. Zijn er vragen, mail mij dan (edith.werger@unie.nl), zodat we ze gelijk in de nieuwsbrieven mee kunnen nemen.

9041 mensen hebben de petitie ondertekend

Dus ruim 1 op de 3 medewerkers hebben deze getekend. Dat is meer dan wij verwacht hadden en dat bevestigt ook dat de medewerkers niet op hun achterhoofd zijn gevallen. Als je het gebakkenlucht verhaal van werkgever ontleedt, dan zie je dat je zelfs geen koopkrachtbehoud hebt met het eindbod van werkgevers, maar dat je er op achteruit zult gaan. Je levert inkomen in!

Unie -kaderdelegatielid Niels Christophersen uiterst rechts op de foto, heeft samen met de CNV en FNV kaderleden de petitie aan werkgeversdelegatie overhandigd. Werkgevers hebben we om een reactie gevraagd op de petitie. Hun antwoord was “we nemen het signaal serieus”…………….!?

Dit eindbod kunnen we niet serieus nemen

Hier lees je het eindbod.

Wat gaat er nu gebeuren?
De Unie heeft dit eindbod inmiddels met haar kader besproken en te licht bevonden. We gaan nu naar de leden (en medewerkers) toe om uitleg te geven. De leden houden we ook op hoogte met informatieve inhoudelijke nieuwsbrieven die komende week zullen sturen.

Wil je dat we jouw corporatie bezoeken? Neem dan contact op en we kijken of we dat kunnen regelen op korte termijn. Als zal blijken dat jij en jouw collega’s het eindbod verwerpen, gaan we actie voeren! Als Unie lid laat je niet over je heen lopen met de mooie praatjes van Aedes. Voor de collega’s die nog geen Unie lid zijn geldt dat het nu wel de hoogste tijd wordt; word lid. We zien elkaar binnenkort.

Mede namens Niels Christophersen
Edith Werger,  Belangenbehartiger

Gerelateerde berichten

Word gratis lid