De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Woondiensten: Achterbanraadpleging

07 september 2023

De derde onderhandelingsronde voor de nieuwe cao Woondiensten is op 6 september 2023 niets uitgelopen. Partijen zijn nog verder tegenover elkaar te komen staan.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Ondanks dat partijen getracht hebben de eventuele emoties uit te leggen en onduidelijkheden toe te lichten, heeft dit niet mogen baten.

De Unie wil minimaal koopkrachtbehoud en dan hebben we het nog niet eens over een kleine verbetering van het loon!

Werkgevers lijken zich niet druk te maken over jouw koopkrachtbehoud. Aedes richt zich op de referentiegroep en weet van geen wijken wat de aanpassingsbedragen betreft. Wel zegt ze te zien dat een inhaalslag gemaakt moet worden en meent dat ze dat met 7% doen. Wij vinden dit zwaar onvoldoende.

Op 6 september hebben ze boven op de structurele 7% nog 1% voor de eindejaarsuitkering geboden. Deze dient wel verrekend te worden met eventuele andere secundaire arbeidsvoorwaarden die niet in de cao staan. De medewerkers gaan er dus niet op achteruit, maar het beestje krijgt een andere naam. Degene die nog niets had, krijgt nu dan dus wel die 1% erbij. Voor De Unie is dit onacceptabel!

Werkgevers hebben een wildgroei van dit soort arbeidsvoorwaarden gecreëerd, omdat dat voor hen toen goed uitkwam om medewerkers binnen te halen of te behouden. Nu wil Aedes schoon schip maken, maar wel over de rug van de medewerkers!

Wij hebben werkgevers te verstaan gegeven dat we zo echt niet verder komen en er behoefte aan hebben de achterban te raadplegen.  De leden zullen binnenkort een uitnodiging krijgen voor een digitale meeting, maar ook fysieke meetings worden gepland.

Contact

Contact opnemen kan door een e-mail te sturen naar: edith.werger@unie.nl. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We adviseren je graag!

Gerelateerde berichten

Woondiensten: Akkoord transitieplan

De Unie-leden hebben gestemd over het transitieplan welke De Unie positief had voorgelegd. Wij zijn verheugd met de redelijk hoge respons,…

Word gratis lid