De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Woningcorporaties: Een update voor jou

11 maart 2022

In deze nieuwsbrief lees je meer over de voorbereidingen op de onderhandelingen, het geluid van de werkvloer, het functiehandboek Woondiensten en een update over twee socialeer plannen.

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Voorbereiding 7e onderhandelingsronde

De delegaties van de vakorganisaties werken goed samen. Zo bereiden de drie vakbondsbestuurders en kaderleden gezamenlijk elke onderhandelingsronde voor. Op de agenda van de 16e maart staat onder andere het ‘huiswerk’ van werkgevers en vakorganisaties over de positie van flexkrachten, instapschalen voor jongeren, hybride werken en verlofsparen. Het is ook de laatst geplande ronde, dus de vraag is of we er samen uit gaan komen. Op zich zijn we best ver maar zijn er nog een paar harde noten te kraken waaronder de loonsverhoging. Wordt komende week vervolgd.

Geluid van de werkvloer

Tijdens de vorige onderhandelingsronde overhandigden de kaderleden van de drie vakbonden Aedes ‘Het geluid van de werkvloer’. Aedes heeft het toen in ontvangst genomen maar er geen inhoudelijke reactie op gegeven. Wij zijn benieuwd naar de reactie van Aedes en de manier waarop zij het geluid van de werkvloer vertalen naar hun cao-inzet. Ondertussen kan jij het document met je collega’s, ondernemingsraad en/of directeur/bestuurder bespreken. Ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts, weet zeker dat er herkenning bij zal zijn en je er een goed gesprek over kunt hebben.

Handboek woondiensten

Waar staan we nu in het moderniseringstraject van het Handboek functie-indeling Woondiensten? Daarover lees je meer in de 13 vragen en antwoorden die cao-partijen daarover hebben opgesteld.

Sociaal plannen

Het overeengekomen sociaal plan om de splitsing van Vestia per 1 januari 2023 te begeleiden, is door de leden van de vakorganisaties aangenomen. Voor de beoogde kwaliteitsslag van Haag Wonen hebben de drie vakorganisaties met het bestuur, HR en OR als toehoorder een sociaal plan bereikt. De leden van de vakorganisaties krijgen snel een uitnodiging om hun stem daarover uit te brengen.

Wat vind jij?

Ik ben benieuwd wat jij vindt van de gang van zaken tot nu toe. Mail me via emanuel.geurts@unie.nl of bel me via 06-5252 2074. Dan neem ik jouw reactie weer mee naar de onderhandelingen.

Contact

Als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je me bereiken via emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Woondiensten: Akkoord transitieplan

De Unie-leden hebben gestemd over het transitieplan welke De Unie positief had voorgelegd. Wij zijn verheugd met de redelijk hoge respons,…

Word gratis lid