De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Voorbereiding periodiek overleg Achmea

01 februari 2021

Voorbereiding periodiek overleg

Op donderdag 4 februari 2021 is het volgende periodiek overleg met Achmea. Op de agenda staan twee onderwerpen waar veel tijd voor is ingeruimd. Het betreft de outsourcing door Zilveren Kruis van onderdelen van Declaratieverwerking naar DocCare en het verlies van de arbeidsplaatsen als gevolg daarvan. De medewerkers zijn inmiddels geïnformeerd welke werkzaamheden in scope zijn voor deze outsourcing. Daarnaast is veel tijd ingeruimd voor het voorgenomen beleid met betrekking tot Gezond werken en Wellbeing.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Inbreng van De Unie

Zijn er onderwerpen die voor jou belangrijk zijn? Zijn er ontwikkelingen binnen de organisatie die onderbelicht blijven? Laat dat dan weten. Onderaan dit bericht staan de contactmogelijkheden.

Achmea toont zich actief bij het ondersteunen van de medewerkers die thuiswerken. Er wordt voortvarend ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen. De Unie krijgt bijvoorbeeld van leden positieve respons naar aanleiding van de workshop Gezonde thuiswerkdag die Achmea aanbiedt. Uiteraard koppelen wij positieve bevindingen ook terug naar Achmea.

Pensioen

Er zijn data vastgesteld voor een studie naar de nieuwe pensioenregeling. De huidige afspraken lopen eind van dit jaar af. Voor het jaar 2022 moeten dus nieuwe afspraken gemaakt worden voor jouw pensioenregeling. We starten met een studie naar de ontwikkelingen in de pensioenwetgeving, er komen nogal wat veranderingen op ons af.

Deze pensioenstudie wordt gehouden op de volgende data:

  • 12 februari 2021
  • 24 maart 2021
  • 21 april 2021
  • 26 mei 2021
  • 22 juni 2021

De resultaten van de pensioenstudie worden meegenomen naar het cao-overleg dat waarschijnlijk na de zomer zal starten.

Duurzame inzetbaarheid

In de verzekeringssector werkt De Unie samen met de verschillende werkgevers in het overleg over de Sociale agenda voor de verzekeringsbranche. Vanuit de Sociale agenda wordt een reeks van Webinars georganiseerd over Duurzame inzetbaarheid.

Op 25 januari 2021 zijn we gestart met een presentatie over het onderwerp Digitale fitheid. Een belangrijk onderwerp nu in de sector bijna iedereen uitsluitend digitaal werkt. Heb je dit Webinar gemist? Je kunt het hier terugkijken op YouTube. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met De Unie. We hebben tips voor jou om op eenvoudige wijze te starten met het verbeteren van je Digitale fitheid.

Op 4 februari 2021 geven Implicit en Univé inzicht in de succesvolle pilot Duurzame inzetbaarheid die ze in opdracht van cao-partijen hebben uitgevoerd. In de presentatie wordt je meegenomen in een voor de verzekeringssector ontwikkeld systeem waarmee werknemers een goede start kunnen maken met het verhogen van hun inzetbaarheid. Aanmelding voor dit Webinar is gratis, dit kan via deze link.

Op 11 februari 2021 van 13.30 tot 15.00 uur wordt de reeks afgesloten met een Webinar waarin NN Group en a.s.r. hun vernieuwende concepten voor Duurzame inzetbaarheid presenteren.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel 06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Achmea: Cao-enquête

In september zullen de onderhandelingen over de nieuwe cao Achmea starten. Achmea, De Unie en overige vakorganisaties hebben samen afspraken…

Achmea: Start cao-onderhandelingen

Na de zomer (eind september) zullen de onderhandelingen voor een nieuwe cao starten. Na de voor ons teleurstellende uitkomst van…

Achmea: open rekening

Afgelopen donderdag is Achmea geïnformeerd over de uitslag van onze mini-enquête over de tegemoetkoming van Achmea aan medewerkers voor toegenomen…

Word gratis lid