De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Voorbereiding op arbeidsvoorwaardenoverleg bij ASML

18 mei 2021

Wat vind jij?

Om de belangen van de werknemers bij ASML goed te kunnen behartigen in het gesprek over arbeidsvoorwaarden luistert De Unie graag naar mening van alle werknemers. Om die reden hebben wij vorig jaar, in de periode 30 maart tot 17 april, samen met ASML het DigiC onderzoek laten uitvoeren door MWM2-Innervoice. Ruim 7.000 collega’s hebben dit DigiC onderzoek ingevuld. De uitkomsten van dit representatieve onderzoek kun je hier lezen. Voor De Unie zijn deze resultaten leidend in de gesprekken met ASML over arbeidsvoorwaarden.

Onze eerste conclusie is dat er al veel goede arbeidsvoorwaarden zijn. Wat goed geregeld is, willen we niet veranderen. Maar uit het DigiC onderzoek wat jullie massaal hebben ingevuld blijkt dat er ook wel wat te verbeteren is. Ben je nieuwsgierig naar de ideeën van De Unie? Lees hier onze voorstellenbrief, gebaseerd op het DigiC onderzoek.

Nu de gesprekken met ASML over arbeidsvoorwaardenvorming worden opgestart nodigen we jou graag uit om met ons in gesprek te gaan. Herken je de resultaten uit het onderzoek? Zijn er wellicht nieuwe ontwikkelingen (bijvoorbeeld t.a.v. thuiswerken) die van invloed zijn op jouw wensen en behoeften? Wat vind je van onze voorstellen? Wat wil je ons meegeven in de gesprekken met ASML? We horen het graag van jou.

Of meld je hier aan voor een digitale inloopsessie op

  • Donderdag 27 mei 2021, 19.00-20.00 uur
  • Maandag 31 mei 2021, 12.00-13.00 uur
  • Maandag 31 mei 2021, 16.00-17.00 uur

Tenminste 1 uur voor het overleg ontvang je in je e-mailbox een digitale link om in te loggen.

Vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met Sjerp Holterman, via sjerp.holterman@unie.nl

Gerelateerde berichten

ASML: Start cao-overleg

De Metalektro-cao is inmiddels rond. Deze cao is ook op de medewerkers van ASML van toepassing. Dit heeft ASML ook…

Word gratis lid