De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VodafoneZiggo: Start voorbereidingen cao-onderhandelingen

14 november 2023

De Unie en VodafoneZiggo gaan binnenkort met elkaar in gesprek over een nieuwe cao per 1 januari 2024. Ook nu is het de bedoeling van beide partijen om met behulp van het DigiC model tot een nieuwe cao te komen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Het cao-proces 2024

Omdat we het belangrijk vinden dat alle medewerkers betrokken worden bij de vorming van de arbeidsvoorwaarden èn ook zeggenschap houden over hun arbeidsvoorwaarden, maken we gebruik van het DigiC model. Over het verloop van de cao en onze inzet voor jouw arbeidsvoorwaarden, zullen we je natuurlijk zo goed mogelijk informeren. Dat doen we onder andere via onze website: www.unie.nl/vodafoneziggo

Het cao-proces verloopt via de volgende stappen:

Panelgesprekken

Er gaan panels gevormd worden waarin met en door medewerkers wordt bepaald welke cao-thema’s zij belangrijk vinden. Er worden 6 panelgesprekken georganiseerd. Een panel bestaat uit 5 tot 10 leden. De panelgesprekken gaan plaatsvinden op 20, 22 en 23 november 2023. Wil jij ook deelnemen aan een panelgesprek? De leden ontvangen binnenkort een uitnodiging waarmee zij rechtstreeks bij het onderzoeksbureau kunnen opgeven. Je hoeft dus geen lid te zijn van een vakbond om mee te doen.

Raadpleging/enquête

De volgende stap betreft een online raadpleging onder alle medewerkers. Deze vindt plaatst door middel van een enquête, uitgevoerd door het onafhankelijk onderzoeksbureau InnerVoice.

De resultaten van de panelgesprekken worden eerst vertaald naar een vragenlijst. Vervolgens wordt deze vragenlijst aan alle medewerkers van VodafoneZiggo gestuurd. Wij verwachten dat dit zal zijn rond 11 december.

Voor De Unie zullen de resultaten van de enquête leidend zijn in de gesprekken over een nieuwe cao. Het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers de vragenlijst straks gaan invullen.

De vervolgstappen

  • Na de sluitingsdatum van de vragenlijst (naar verwachting 21 december) zal het onderzoeksbureau een voorlopig rapport maken. Deze wordt vervolgens wederom in panelgesprekken met medewerkers besproken. Daarna wordt het definitieve rapport opgemaakt. Dit rapport wordt met iedereen gedeeld (medewerkers, vakbonden, ondernemingsraad en VodafoneZiggo).
  • Tijdens de onderhandelingen over de nieuwe cao zal De Unie met het rapport als uitganspunt haar inzet formuleren voor de onderhandelen en op basis daarvan afspraken maken met VodafoneZiggo over een nieuwe cao. De cao-onderhandelingen staan gepland voor 17, 24 en 29 januari 2024.
  • Zodra er een onderhandelingsresultaat is bereikt over een nieuwe cao, zal dit resultaat worden voorgelegd aan alle medewerkers middels een referendum, wederom door onderzoeksbureau InnerVoice.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger Jan Admiraal via email Jan.admiraal@unie.nl.

Algemene informatie

Klik hier voor vragen over DigiC.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid