De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VodafoneZiggo: Meerderheid stemt in met onderhandelingsresultaat sociaal plan 2024 t/m 2026

06 november 2023

Van 24 oktober tot en met 3 november 2023 hebben de medewerkers het onderhandelingsresultaat voor een nieuw Sociaal Plan mogen beoordelen. Een grote meerderheid van de medewerkers heeft ‘ja’ gezegd tegen dit onderhandelingsresultaat.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Uitvoerder van het referendum, onderzoeksbureau InnerVoice, heeft de volgende uitslag vastgesteld:

Van de 6.764 stemgerechtigden hebben 4.031 medewerkers een stem uitgebracht; een opkomst van 59,6%. Deze medewerkers hebben als volgt gestemd:

  • Ja: 68%
  • Nee: 32% 

Lees hier meer over de officiële uitslag van InnerVoice.

Proces

Dat alle medewerkers van VodafoneZiggo hun stem mochten uitbrengen is niet nieuw meer. Inmiddels zijn jullie er al aan gewend dat bij VodafoneZiggo alle medewerkers kunnen meepraten en meebeslissen over de inhoud van collectieve regelingen zoals de cao of een Sociaal Plan.

De cao-partijen (De Unie en VodafoneZiggo) hebben onderzoeksbureau InnerVoice in juni 2023 de opdracht gegeven onderzoek te doen naar de voorkeuren en de mening van de medewerkers bij VodafoneZiggo met betrekking tot een nieuw Sociaal Plan per 1 januari 2024. Er zijn daartoe eerst 6 panelsessies gehouden met groepen van 5 tot 8 medewerkers van VodafoneZiggo. ‘Met de ‘opbrengst’ van deze paneldiscussies is vervolgens een enquête/survey op maat ontwikkeld.

Uiteindelijk hebben 2.804 collega’s deelgenomen aan de survey. Een respons van 41%. Het onderzoek heeft geleid tot een duidelijke rapportage waardoor wij goed wisten waar we over moesten onderhandelen met VodafoneZiggo en wat onze onderhandelingsruimte was.

Over de onderhandelingen, over het resultaat daarvan en onze duiding, kun je nog eens nalezen in onze laatste communicatie. Lees hier meer.

Tenslotte

De Unie gaat als gevolg van de uitslag van de stemming het nieuwe Sociaal Plan tekenen, nadat het onderhandelingsresultaat is omgezet in een formele overeenkomst en in formele teksten.

Terugkijkend op deze onderhandelingen kunnen we vaststellen dat het DigiC proces in belangrijke mate heeft bijgedragen aan het behaalde resultaat. De opvattingen van een grote meerderheid van de collega’s over de inhoud van een nieuw sociaal plan waren zeer duidelijk en vrijwel unaniem.

We hadden dus een scherp mandaat met voldoende kracht om onze inzet voor een goed sociaal plan aan VodafoneZiggo over te brengen. Dit alles heeft zich vertaald in een onderhandelingsresultaat dat nu door een grote meerderheid van de collega’s is goedgekeurd. 

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht neem dan contact op met één van ons: Jan Admiraal jan.admiraal@unie.nl of Peter Werger peter.werger@unie.nl.

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid