De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VodafoneZiggo: Inzet Vakbond De Unie sociaal plan

25 augustus 2023

Op 6 september 2023 staat het eerste onderhandelingsgesprek over een nieuw sociaal plan gepland. Op 8 en 21 september wordt een vervolg gegeven aan de onderhandelingen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

De voorstellen van De Unie voor een nieuw sociaal plan

De Unie heeft op basis van de resultaten van de enquête onder alle medewerkers haar inzet voor de onderhandelingen met VodafoneZiggo bepaald. We hebben onze inzet inmiddels aan de directie van VodafoneZiggo per brief laten weten. Deze inzet van De Unie houdt in dat er voor ons geen aanleiding is om het huidige sociaal plan op essentiële punten aan te passen. De keuze die in het huidige sociaal plan door boventallige werknemers kan worden gemaakt (de keuze voor een directe vergoeding bij uitdiensttreding of de keuze voor de saldering van bemiddelingstermijn met de vergoeding bij uitdiensttreding) behoeft wat ons betreft geen aanpassing. Dat geldt eveneens voor de hoogte van de ontslagvergoeding. Wij hebben VodafoneZiggo dus voorgesteld het huidige sociaal plan (in elk geval op de hoofdlijnen) te continueren. De brief van ons aan de directie van VodafoneZiggo kun je hier lezen. English version of the proposal letter: here.

DigiC

De hierboven genoemde enquête is onderdeel van het DigiC proces. Zoals de meesten van jullie weten volgt De Unie bij VodafoneZiggo zowel voor de cao als voor het sociaal plan het DigiC model. In het DigiC model krijgen alle medewerkers de gelegenheid om input te geven aan de in te dienen voorstellen (de enquête) en ook om hun mening te geven over het uiteindelijke onderhandelingsresultaat (de peiling). Het eindrapport van de enquête over een nieuw sociaal plan kun je hier lezen. English version of the report: here.

Webinar en ledenvergadering 7 september

De Unie organiseert een webinar op 7 september 10:00 uur om de resultaten van het onderzoek, haar inzet voor de onderhandelingen en een korte terugblik op de eerste onderhandelingsdag toe te lichten. Kijk op www.unie.nl/vodafoneziggo voor de link naar het webinar en zet hem vast in je agenda. Daarnaast bieden we voor leden van De Unie de mogelijkheid om in te schrijven voor een aparte Teams meeting met Jan Admiraal na afloop van het webinar om 11.00 uur. Zij hebben een uitnodiging hiervoor ontvangen.

Veel gestelde vragen

De meest gestelde vragen hebben we hier voor je op een rij gezet.

Op www.digic.nl kun je meer lezen over het proces. Staat jouw vraag er niet tussen of heb je behoefte aan meer toelichting? Je kunt ons altijd bereiken op vodafoneziggo@unie.nl.

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid