De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VodafoneZiggo: Cao VodafoneZiggo: de inzet van De Unie

23 januari 2024

Voor de onderhandelingen met VodafoneZiggo over de nieuwe cao per 1 januari 2024 heeft De Unie haar voorstellen bij de directie ingediend en toegelicht.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Het belangrijkste onderwerp dat uit de DigiC-enquête naar voren is gekomen en waar in de onderhandelingen de nadruk op zal liggen, is de loonontwikkeling. De Unie wenst een afspraak te maken over een loonsverhoging die recht doet aan de wens van de medewerkers om de koopkracht te herstellen, in stand te houden en zo mogelijk te verbeteren.

Daarnaast wensen wij afspraken te maken over onder meer de doorgroei in de schaal, over prestatie afhankelijk belonen, over de generatiepactregeling (80-90-100), ontziemaatregelen, connected working vergoeding en de reiskosten.

Onze inzetbrief aan de directie van VodafoneZiggo is hier te lezen. Het eindrapport van de enquête over de nieuwe cao per 1 januari 2024 en waarop onze inzet is gebaseerd, is hier te lezen.

DigiC

De hiervoor genoemde enquête is onderdeel van het DigiC-proces. Zoals de meesten van weten, volgt De Unie bij VodafoneZiggo voor de cao het DigiC-model. In het DigiC-model krijgen alle medewerkers de gelegenheid om input te geven aan de in te dienen voorstellen (de enquête) en ook om hun mening te geven over het uiteindelijke onderhandelingsresultaat (de peiling).

Op www.digic.nl kun je meer lezen over het procesStaat je vraag er niet tussen of heb je behoefte aan meer toelichting? Je kunt ons altijd bereiken. Stuur een email via jan.admiraal@unie.nl of klik hier voor vragen over DigiC.

Het vervolg

In het overleg op 17 januari 2024 heeft De Unie de voorstellen toegelicht. Op 24 en 29 januari wordt een vervolg gegeven aan de cao-onderhandelingen.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, neem dan contact op met de belangenbehartiger, Jan Admiraal, via jan.admiraal@unie.nl

Gerelateerde berichten

Word gratis lid