De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VGZ: update

27 juni 2023

In de afgelopen periode hebben we verschillende overleggen met jouw werkgever gevoerd. We praten je daar graag over bij.

Werk jij bij VGZ? Word nu gratis compleet lid!

 

Sluiting Kantoren

We hebben in een goed overleg kennis gemaakt met de ondernemingsraad. De sluitingen van de kantoren in Eindhoven op maandag en in Arnhem op vrijdag kwamen ter sprake. Wij hebben geen negatieve berichten van jullie daarover gekregen, maar wij zijn wel benieuwd naar jullie ervaringen. Laat ons vooral weten wat je ervan vindt. Past het thuis werken je goed, of juist niet? Ga je op die dagen naar een ander kantoor? We horen het graag.

Nieuw Pensioenstelsel

Na de Tweede Kamer heeft nu ook de Eerste Kamer ingestemd met de Wet Toekomst Pensioen (WTP). Dit betekent dat de nieuwe pensioenwet een feit is. Volgens deze wet moeten we naar een nieuw pensioenstelsel. In ieder geval moeten er straks ingrijpende keuzes gemaakt worden over jullie pensioen. Ook bij VGZ zijn we aan het bekijken hoe we dit vorm moeten gaan geven. Zodra we hier verder mee zijn, zullen wij de leden berichten. Heb je nu al vragen, opmerkingen of zorgen? Laat het ons weten, dan kunnen we dat met VGZ bespreken.

Cao-onderhandelingen

Eind dit jaar loopt de cao alweer af. Het lijkt nog ver weg, maar het is goed dat we al direct na de zomer beginnen met de voorbereidingen. De leden waren enorm betrokken bij de vorige onderhandelingen en veel van jullie hebben ons dat regelmatig per e-mail laten weten. Om de onderhandelingen goed voor te bereiden, hebben wij onze leden hard nodig. Op een later tijdstip zullen we jullie natuurlijk vragen naar jullie wensen, maar mailen kan nu ook al! Wat moet blijven, wat kan beter?

Vorming Kaderledengroep

Om te komen tot een goede voorbereiding gaan we een VGZ-kaderledengroep vormen. Na de zomer krijgen de leden daar een bericht over met verdere informatie. Als je nu al interesse hebt, neem dan contact op met mij. We gaan het gesprek graag aan!

Contact

Als je een vraag of opmerking hebt over dit bericht kan je de belangenbehartiger Harma Pethke mailen via harma.pethke@unie.nl of telefonisch bereiken via 06-5252 2056. Heb je een andere vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We adviseren je graag!

 

Gerelateerde berichten

VGZ: Een nieuwe cao

In de afgelopen periode hebben leden kunnen stemmen voor een nieuwe cao. Een overgrote meerderheid heeft ingestemd. Ook de leden…

Word gratis lid