De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VGZ: stemming onderhandelingsresultaat cao

23 maart 2023

Op vrijdag 17 maart en dinsdag 21 maart hebben we weer overleg gehad met VGZ over een nieuwe cao. We hebben een onderhandelingsresultaat bereikt dat we ter stemming voorgelegd hebben aan onze leden.  

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

De leden hadden aangegeven dat de loonsverhoging in het vorige eindbod niet voldoende was. Dit hebben wij met VGZ besproken. VGZ heeft daarop intern afgestemd. We hebben nu een beter resultaat bereikt voor een cao voor 1 jaar. De structurele loonsverhoging is 6% voor 1 jaar en wordt gelijk met het salaris van april uitbetaald. Dit met terugwerkende kracht vanaf 1 maart. Alle andere afspraken uit het akkoord blijven staan. Lees hier alles na. Het resultaat op hoofdlijnen is als volgt:

  • Per 1 maart 2023 structurele loonsverhoging met 6%. Uitbetaald in april, dus met terugwerkende kracht.
  • Looptijd 1 jaar 1-1-2023 tot 1-1-2024.
  • Medewerkers die met eigen vervoer hun woon-werkverkeer afleggen, declareren hun reiskosten bij VGZ. Medewerkers ontvangen in 2023 vanaf 5 kilometer en tot een maximum van 81 kilometer een vergoeding van € 0,21 per kilometer (nu is dit € 0,19). Indien de fiscale ruimte voor 2024 verruimd wordt naar € 0,22 per kilometer dan past VGZ haar vergoeding hierop aan.
  • De thuiswerkvergoeding wordt vanaf 1 februari 2023 eveneens op declaratiebasis vergoed en bedraagt € 2,15 netto per thuiswerkdag. Deze netto thuiswerkvergoeding vervangt de huidige bruto thuiswerktoeslag.
  • Ouderschapverlof 9 weken 70% van het salaris.
  • Het huidige sociaal plan wordt vanaf 1 januari 2023 ongewijzigd voortgezet voor de duur van 2 jaar. Dit geeft in 2023 en 2024 duidelijkheid en zekerheid over de werkwijze en afspraken bij organisatieveranderingen.

Leden stemmen

Hiermee zijn we tegemoetgekomen aan een hogere salarisstijging zoals door jullie aangegeven. De cao is nu voor 1 jaar omdat we niet weten hoe volgend jaar de inflatie zal zijn.

We zijn positief over het bereikte resultaat. Maar het woord is nu aan onze leden. Zij hebben tot vrijdag 31 maart, 12.00 uur de mogelijkheid hun stem uit te brengen.

Ook stemmen? Word dan lid via www.unie.nl/VGZ 

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op. Je kunt ons tussen 08.30 en 17.00 uur bereiken via telefoonnummer 0345-851963, mail sc@unie.nl of chat via www.unie.nl.

Gerelateerde berichten

VGZ: Verslag cao-onderhandelingen

De Unie onderhandelt met VGZ over de nieuwe cao. Over de loonsverhoging hebben we nog geen resultaat geboekt.   Waar…

VGZ: verslag cao-onderhandelingen

De eerste onderhandelingen voor een nieuwe cao zijn van start gegaan. Partijen hebben hun voorstellen aan elkaar toegelicht.   In…

Word gratis lid