De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VGZ: Oproep/uitnodiging kaderledengroep 2023

12 juli 2023

Word jij ons nieuwe VGZ-kaderlid? Wij zijn op zoek naar leden die deel willen uitmaken van onze kaderledengroep. De komende periode gaan we met je werkgever onderhandelen over de pensioenregeling en de volgende cao. Een stevige kadeledengroep is dan heel belangrijk.

Werk jij bij VGZ? Word nu gratis compleet lid!

 

Cao-onderhandelingen

De huidige cao loopt eind dit jaar af. Dat lijkt nog ver weg, maar het is noodzakelijk dat we direct na de zomer beginnen met de voorbereidingen. Er is tenslotte weer heel veel om over te onderhandelen. Wat is straks een goede loonvraag? Hoe moet die afhangen van de inflatie? Kijken we dan terug, of juist vooruit als het gaat om koopkrachtverlies? Hoe gaat het met alle vormen van verlof? Voldoen die? Krijg je verlof als jij dat wenst?

Nieuw Pensioenstelsel

De nieuwe Wet Toekomst Pensioenen (wtf) maakt dat wij samen met VGZ een nieuwe pensioenregeling moeten gaan afspreken. Je pensioenregeling is een hele kostbare arbeidsvoorwaarde, die dus alle aandacht verdient van de medewerkers.

Kaderledengroep

We willen dus een kaderledengroep vormen. Kaderleden zijn leden die graag extra betrokken willen zijn bij arbeidsvoorwaardenvorming binnen hun bedrijf of sector. Zij vormen het klankbord van de belangenbehartiger en zijn de oren en ogen in de organisatie. De groep neemt namens de leden beslissingen over bijvoorbeeld de voorstellenbrief aan de werkgever. Ook kunnen zij rechtstreeks betrokken zijn bij de daadwerkelijke onderhandelingen.

Kaderlid

Een kaderlid is lid van De Unie en heeft interesse in arbeidsvoorwaarden en de totstandkoming daarvan. Als kaderlid vergader je een aantal keer per jaar met de kaderledengroep. Je bespreekt dan belangrijke onderwerpen die leven binnen VGZ. Vooral zaken met een arbeidsvoorwaardelijk karakter komen aan bod. Als kaderlid  krijg je tijd van VGZ om je rol goed in te vullen.

Als je nog geen lid van De Unie bent, kan je nu gratis lid worden. Met VGZ hebben we afspraken gemaakt, zodat het eerste jaar lidmaatschap van De Unie direct betaald wordt door het bedrijf. VGZ vindt het belangrijk dat medewerkers professioneel vertegenwoordigd worden als het om hun arbeidsvoorwaarden gaat.

Interesse?

Neem dan snel contact op met raja.boes@unie.nl. We leggen je graag uitgebreid uit wat je kunt verwachten.

Gerelateerde berichten

VGZ: Een nieuwe cao

In de afgelopen periode hebben leden kunnen stemmen voor een nieuwe cao. Een overgrote meerderheid heeft ingestemd. Ook de leden…

Word gratis lid