De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VGZ: Leden stemmen in met nieuwe cao en sociaal plan

04 april 2023

In de afgelopen periode hebben de stemgerechtigde leden van De Unie hun stem uit kunnen brengen. De overgrote meerderheid heeft ingestemd met de afspraken voor de nieuwe cao en de verlenging van het sociaal plan.

Werk jij bij VGZ? Word nu gratis compleet lid!

 

Wij hebben veel reacties en ook toelichtingen gekregen. Waarvoor veel dank!

Voor nu betekent dit het volgende:

  • Per 1 maart 2023 structurele loonsverhoging met 6%. Uitbetaald in april, dus met terugwerkende kracht.
  • Looptijd 1 jaar 1-1-2023 tot 1-1-2024.
  • Medewerkers die met eigen vervoer hun woon-werkverkeer afleggen, declareren hun reiskosten bij VGZ. Medewerkers ontvangen in 2023 vanaf 5 kilometer en tot een maximum van 81 kilometer een vergoeding van € 0,21 per kilometer (nu is dit € 0,19). Indien de fiscale ruimte voor 2024 verruimd wordt naar € 0,22 per kilometer, dan past VGZ haar vergoeding hierop aan.
  • De thuiswerkvergoeding wordt vanaf 1 februari 2023 eveneens op declaratiebasis vergoed en bedraagt € 2,15 netto per thuiswerkdag. Deze netto thuiswerkvergoeding vervangt de huidige bruto thuiswerktoeslag.
  • Ouderschapverlof 9 weken 70% van het salaris.
  • Het huidige sociaal plan wordt vanaf 1 januari 2023 ongewijzigd voortgezet voor de duur van 2 jaar. Dit geeft in 2023 en 2024 duidelijkheid en zekerheid over de werkwijze en afspraken bij organisatieveranderingen.

Vervolg 

We gaan nu aan de slag met de teksten van de cao. Ook zullen we het reguliere overleg weer opstarten. En omdat de cao voor de duur van 1 jaar is, zullen we al snel beginnen met de voorbereidingen voor het vervolg.

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Harma Pethke op harma.pethke@unie.nl

Gerelateerde berichten

VGZ: Een nieuwe cao

In de afgelopen periode hebben leden kunnen stemmen voor een nieuwe cao. Een overgrote meerderheid heeft ingestemd. Ook de leden…

Word gratis lid