De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VGZ: cao-overleg

09 april 2021

Cao-onderhandelingen VGZ

Het overleg over de nieuwe VGZ-cao is begonnen. Op woensdag 7 april 2021 hebben alle partijen aangegeven welke veranderingen ze in de arbeidsvoorwaarden willen realiseren. De Unie heeft de ideeën van de leden verwerkt in een voorstellenbrief. De onderhandelingen zijn in een positieve sfeer begonnen. Er is aardig wat overlap tussen de voorstellen van VGZ enerzijds en vakorganisaties anderzijds. Maar er zijn natuurlijk ook onderwerpen waar we verschillend tegen aankijken.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Hoe gaat het verder?

We gaan nu eerst een overzicht opstellen van de verschillende voorstellen en deze groeperen in thema’s. Vervolgens bepalen we de volgorde van behandeling van de thema’s. Het is belangrijk om eerst te focussen op de thema’s waarover alle partijen hetzelfde denken. Dat schept een positieve sfeer. Maar het is zeker ook belangrijk om op tijd aan de moeilijke onderwerpen te beginnen. Want de onderwerpen waarover partijen verschillend denken mogen niet de sluitpost van de onderhandelingen worden.

Inzetbaarheid

In de voorstellenbrief vraagt De Unie aan VGZ om meer te investeren in de medewerkers. Dit is een belangrijk onderwerp. De Unie wil meer inspanning van VGZ, maar wij bieden onze leden zelf ook de mogelijkheid aan om via De Unie en onze samenwerkingspartner aan je eigen ontwikkeling te werken. Vaak horen wij van leden dat ze liever zelfstandig, zonder tussenkomst van hun leidinggevende, aan hun ontwikkeling willen werken. De Unie heeft vijf mooie scholingstrajecten opgezet, waarbij je samen met een coach gaat werken aan je eigen toekomst. Zo krijg je bijvoorbeeld inzicht in je kwaliteiten of ontdek je hoe je impact kunt maken. En het leuke is: het is gratis! Zowel voor leden als niet-leden. Wil jij dit ook delen met je collega’s? Graag! Check dan deze website.

Volgend overleg

Het volgende overleg is op vrijdag 30 april 2021.
Op deze dag hebben we ook een pensioenoverleg met VGZ.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit overleg? Of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan contact met mij op. Je kunt mij bereiken door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel mij op telefoonnummer 06-5252 2091.

Gerelateerde berichten

VGZ: Een nieuwe cao

In de afgelopen periode hebben leden kunnen stemmen voor een nieuwe cao. Een overgrote meerderheid heeft ingestemd. Ook de leden…

Word gratis lid