De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Vestia: Sociaal plan

28 februari 2022

Met deze nieuwsbrief informeer ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts, je over het sociaal plan dat we met Vestia hebben uit onderhandeld. Hieronder daar meer over, en de vraag om jouw stem uit te brengen.

 

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Sociaal plan

Vestia splitst zich op per 1 januari 2023 in drie zelfstandige woningcorporaties. Om dit proces zorgvuldig te laten plaatsvinden hebben Vestia, FNV Woondiensten, CNV Vakmensen en De Unie een sociaal plan afgesproken. Daarin is onder andere opgenomen hoe de plaatsing verloopt, hoe je eventueel bezwaar kunt maken en welke financiële componenten van toepassing zijn. Alle informatie daarover en andere regelingen in het sociaal plan vind je hier.

We zijn in een goede sfeer, en in meerdere onderhandelrondes met bestuur, HR en de ondernemingsraad (OR) langs de verschillende situaties gelopen waar Vestia en de medewerkers mee te maken zouden kunnen krijgen. Wat daarbij ook geholpen heeft is het gesprek dat de drie vakbondsbestuurders met de aanwezige medewerkers hebben gehad tijdens een digitale medewerkersbijeenkomst op 24 november 2021.

Wat vind jij?

Nu er een concept sociaal plan ligt, ben jij degene die dit formeel kan maken door jouw stem erover uit te brengen. De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen.

Contact

Heb je vragen of wil je wat delen met me? Ik ben per mail te bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en telefonisch via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We helpen je graag!

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid