De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Vestia: Sociaal plan

10 november 2021

Op woensdag 24 november wordt er een digitale medewerkersbijeenkomst georganiseerd bij Vestia en informeren wij onze leden over de voorgenomen splitsing van Vestia en het bijpassende sociaal plan. Hieronder lees je daar meer over.

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Splitsing

Het lijkt een kwestie van tijd tot het Vestia zoals we het nu kennen, ophoudt te bestaan. Volgens de laatste plannen (zie ook: https://www.vestia.nl/News/2152/ splitst Vestia zich namelijk op per 1 januari 2023 in drie zelfstandige woningcorporaties. Hoe de nieuwe organisaties er precies uit gaan zien qua organisatiestructuur en bemensing is onderwerp van gesprek tussen de bestuurder en de ondernemingsraad van Vestia. Dat proces loopt al enkele maanden en gaat nog wel even door.

Sociaal plan

De Unie is samen met de twee vakorganisaties FNV Woondiensten en CNV Vakmensen momenteel in gesprek met het bestuur, HR en de ondernemingsraad (OR) over de inhoud van het sociaal plan en hoe dit aansluit op de splitsing. De gesprekken verlopen in een goede sfeer. Ondanks dat niet op alle punten duidelijk is hoe de toekomstige situatie eruitziet, zoeken partijen met elkaar naar de beste oplossingen.

In gesprek

De vakbondsbestuurders gaan graag met de medewerkers het gesprek aan over de voorgenomen splitsing en wat dit voor (de inhoud van) het sociaal plan betekent. Daarom hebben Emanuel Geurts namens De Unie,  Janneke Waage van FNV Woondiensten en Peter Vlaming van CNV Vakmensen de leden en de Vestiacollega’s uitgenodigd voor een digitale medewerkersbijeenkomst op woensdag 24 november 2021 van 16.00 uur tot 17.30 uur via MS Teams.

Contact

Heb je na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen of wil je belangenbehartiger Emanuel Geurts iets meegeven? Neem dan met hem contact op via emanuel.geurts@unie.nl of bel 06-5252 2074. Als je een individuele casus hebt, dan staan de collega’s van het Service Center graag voor je klaar. Je kunt hen bereiken via sc@unie.nl of via 0345-851 963.

 

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Woondiensten: Akkoord transitieplan

De Unie-leden hebben gestemd over het transitieplan welke De Unie positief had voorgelegd. Wij zijn verheugd met de redelijk hoge respons,…

Word gratis lid