De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Verzekeringsbedrijven: Onderhandelingsresultaat cao

10 januari 2022

Op donderdag 6 januari 2022 hebben De Unie, de andere vakorganisaties en de werkgeversdelegatie van de verzekeraars een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao per 1 januari 2022. Hieronder lees je de belangrijkste punten uit dit resultaat.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Onderhandelingsresultaat

  • Werkgevers hebben hun eerder gedane bod van 1,7% aangepast naar 2,75% per 1 februari 2022 en voor 2023 wederom 2,75% maar dan per 1-1-2023.
  • Het is een cao-contract voor twee jaar.
  • De 3e WW-jaar (PAWW) wordt verlengd voor 5 jaar. De premie voor 2022 is 0,2% over het bruto loon en is voor rekening van de werknemer.
  • De RVU wordt volledig gemaakt met het toekennen van het maximumbedrag en een referentietermijn van tien jaar.
  • Over tijd- en plaatsonafhankelijk werken (TPOW) hebben we afgesproken dat er een voorbeeldreglement in de bijlagen van de nieuwe cao komt.
  • De verlofregelingen zijn uitgebreid met onder andere een aanvulling / vergoeding op het ouderschapsverlof.

In het onderhandelingsresultaat vind je alle afspraken voor de cao 2022-2023.

Stemming

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen tot en met 23 januari 2022. Als de leden van de vakorganisaties en de achterban van de werkgevers hun instemming hebben gegeven, wordt het onderhandelingsresultaat verwerkt in de nieuwe cao voor de Verzekeraars. Zodra dit nieuwe cao-boekje klaar is, krijg je deze  digitaal toegestuurd.

Contact

Heb je vragen of wil je wat met mij bespreken? Ik ben te bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons service center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We helpen je graag!

 

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

Verzekeringsbedrijven: Cao

Met dit bericht informeren wij over de uitslag van de gehouden stemmingen over het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao voor…

Word gratis lid