De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Verzekeringsbedrijven: Onderhandelingen cao

15 september 2021
Donker geklede mensen lopen door gebouw met veel ramen waar de zon op schijnt.

Met deze nieuwsbrief informeer ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts, je over de start van de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de verzekeraars per 1 januari 2022.

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Start onderhandelingen

Afgelopen maandag 13 september zijn de onderhandelingen gestart tussen De Unie, de andere vakorganisaties en werkgevers. Deze eerste bijeenkomst stond in het teken van de toelichting van de voorstellenbrieven van cao-partijen. De inzet van De Unie voor de cao-onderhandelingen 2022 heb ik daar waar nodig toegelicht. Werkgevers hebben hun voorstellen toegelicht en vooralsnog is er geen loonbod en looptijd in opgenomen.

Na de toelichtingen hebben we een eerste keer gesproken over voorstellen als de arbocatalogus, regeling vervroegde uittreding (RVU), diversiteit en inclusie, sociaal fonds, duurzame inzetbaarheid, verlofregelingen en het karakter van de minimum-cao.

De komende ronde staat gepland op aanstaande maandag 27 september. Op de agenda staan dan tijd- en plaatsonafhankelijk werken (TPOW), duurzame inzetbaarheid (DI), de werkcode en het sociaal fonds. Na de 27e staan er onderhandelingen ingepland tot en met december om tot concrete afspraken te komen met elkaar.

Contact

Heb je vragen of wil je wat met mij bespreken? Ik ben te bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Verzekeringsbedrijven: Cao

Met dit bericht informeren wij over de uitslag van de gehouden stemmingen over het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao voor…

Word gratis lid