De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VDL Special Vehicles: Interne verschuivingen

14 juni 2023

Op 23 mei en op 7 juni 2023 heeft er een overleg plaatsgevonden tussen werknemersorganisaties en de directie van VDL Special Vehicles. Het personeel is over dit gesprek geïnformeerd.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

Waar het op neerkomt is dat er ruimte nodig is in Eindhoven. In dat kader zullen medewerkers gevraagd worden om in Venlo of in Valkenswaard te gaan werken. In tweede instantie zal er ook nog doorgeschoven worden naar Born.

Als onderliggende garantie is er door VDL Special Vehicles met zoveel woorden al kenbaar gemaakt dat werknemers hun werk behouden en dat het goed gaat komen. 
De ondernemingsraad heeft het op zich genomen om te inventariseren welke aanvullende afspraken er nodig zijn. De werkgever streeft naar een overgang per 1 juli 2023 maar realiseert zich dat een wijziging van werkplek pas in het jaar 2024 aan de orde zal zijn.

In deze tijd van arbeidsmarktkrapte is het zaak zorgvuldig met werknemers om te gaan. Niemand is onmisbaar maar sommige werknemers zijn wel heel moeilijk te vervangen. Afspraken zullen dan ook liggen op het terrein van reiskosten en reistijden, de cao Metalektro en de cao Metaal & Techniek en herplaatsing.

Namens de ondernemingsraad neemt in ieder geval ons kaderlid, Karel Son, aan de besprekingen deel.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht neem dan contact op met John kapteijn (die tijdelijk de belangenbehartiging voor VDL Special Vehicles waarneemt) via het emailadres john.kapteijn@unie.nl

Gerelateerde berichten

Word gratis lid