De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VDL Nedcar: Start onderhandelingen nieuw sociaal plan

29 maart 2023

In onze laatste nieuwsbrief hebben we de leden werkzaam bij VDL Nedcar laten weten dat De Unie graag een nieuw sociaal plan wilde hebben dat wat meer maatwerk zou kunnen bieden aan de medewerkers die boventallig of op een of andere manier geraakt zouden kunnen worden door vertrek van BMW in maart 2024.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

 

Onderhandelingen gaan van start!

De onderhandelingen over een nieuw sociaal plan beginnen op 6 april aanstaande. Dankzij de massale steun van onze leden hebben wij de werkgever ervan kunnen overtuigen dat dit zo snel mogelijk moet gebeuren om op tijd met voorbereidingen te kunnen beginnen voor een nieuwe toekomst zowel binnen als buiten VDL Nedcar.

Eigen regie over je eigen toekomst!

We gaan ons vooral inzetten voor de eigen keuzemogelijkheid van alle medewerkers over hun eigen toekomstperspectief. Dat kan via van-werk-naar-werkbemiddeling, omscholing of bijscholing zijn. Het moet ook mogelijk zijn om aan totaal iets ander te kunnen beginnen dan wat je tot nu toe bij VDL Nedcar hebt gedaan. Hoe dan ook moet jij uiteindelijk zelf kunnen beslissen hoe jij verder wilt gaan in je nieuwe leven in de toekomst, na maart 2024!

Laat het ons weten!

Wij willen wij graag weten waar de medewerkers bij VDL Nedcar meer behoefte aan hebben en waarmee zij het beste geholpen zouden kunnen worden om zichzelf zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de nieuwe toekomst. Je kunt hier het sociaal plan nogmaals inzien. Op basis hiervan kun je nagaan wat je hierin mist en of anders geregeld zou moeten worden om wat meer maatwerk te kunnen bieden voor de “toekomstigesituatie.  Reacties ontvangen wij graag vóór 6 april 2023 via het e-mailadres Suat.koetloe@unie.nl of via F.Derks@vdlnedcar.nl

Meebeslissen kan vanaf nu!

Ook medewerkers van VDL Nedcar die nog geen lid van De Unie zijn kunnen hun onderwerpen die zij graag in het nieuwe sociaal plan willen hebben aan ons doorgeven.

Over het verdere vervolgtraject informeren wij onze leden.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger Suat Koetloe, via suat.koetloe@unie.nl of bel met 06-5252 2061.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid