De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VDL Nedcar: Ruim 1800 ontslagen

01 juni 2023

In november van dit jaar ontslaat VDL-Nedcar ruim 1.800 medewerkers! Dit was de mededeling van de directie die vandaag  (1 juni 2023) door ons en door de medewerkers werd ontvangen. Hoewel niet onverwacht, BMW stopt tenslotte met de productie bij VDL-Nedcar in Born, komt de daadwerkelijke bevestiging van het aantal ontslagen in de eerste golf wel hard aan. Wij zullen ons als De Unie blijven inzetten voor een goed sociaal plan voor alle medewerkers van VDL Nedcar!

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Pas eerste golf van ontslagen

De ruim 1.800 medewerkers die nu getroffen worden door ontslag in november is pas de eerste golf. Naar verwachting zal in maart volgend jaar de overige medewerkers voor ontslag worden voorgedragen. De impact van het vertrek van BMW wordt zo steeds duidelijker.

Sociaal plan meer dan ooit noodzakelijk!

Samen met de medewerkers moeten wij VDL-Nedcar overtuigen dat een goed sociaal plan meer dan ooit noodzakelijk is! Het bod dat er nu ligt, is al eerder door de medewerkers als volstrekt onvoldoende beoordeeld. Helaas blijven de stakingen om de directie alsnog te overtuigen om met een beter bod te komen, dus noodzakelijk. Wij hopen dan ook op jullie blijvende steun bij de acties om dat goede sociaal plan alsnog te bereiken.

Wij zijn op elk moment voor VDL-Nedcar beschikbaar om het overleg over het sociaal plan te hervatten. Maar dan zal er eerst een sterk verbeterd bod van VDL-Nedcar moeten komen. Alleen zo geeft de directie een signaal af dat zij jullie wens serieus neemt!

Is jouw collega nog geen lid?

Niet alleen de steun van de leden hebben wij hard nodig. Ook jouw collega’s die nog geen lid zijn, kunnen ons steunen door lid te worden en mee te doen met de actie. Als jouw collega zich aanmeldt voor het Compleet lidmaatschap van De Unie, dan krijgt jouw collega ook meteen een stakingsuitkering bij de eerstvolgende aangekondigde actie. Bovendien krijgt je collega dan stemrecht bij het sociaal plan en blijft hij/zij op de hoogte van alle ontwikkelingen bij VDL-Nedcar én in de branche. Lid worden is heel eenvoudig via www.unie.nl/lidmaatschap

Contact

Heb je vragen over dit bericht, neem dan contact op. Dit kan door een e-mail te sturen naar dirk.van.gestel@unie.nl

Gerelateerde berichten

Word gratis lid