De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VDL Nedcar: OR verkiezingen

19 oktober 2022
werk jij bij vdl nedcar?

De Unie vindt dat er sprake moet zijn van een gezonde balans tussen het belang van het bedrijf en de werknemers. De Unie heeft dit als uitgangspunt gekozen en een actieprogramma opgesteld voor de komende periode onder de titel: Samenwerken aan een toekomst.

Toekomst van VDL Nedcar

De meeste medewerkers vinden dit het belangrijkste punt. De komende zittingsperiode van de OR zal gewerkt worden aan de toekomst van VDL Nedcar. Op dit moment is alleen bekend dat er een “doorstart” zal plaatsvinden. Dit hebben John van Soerland en Willem van der Leegte kort voor de zomervakantie nog verteld in een videoboodschap.

Voor deze doorstart zijn er verschillende scenario’s. Wat het ook wordt, de OR-vertgenwoordigers van De Unie zullen de bestuurder kritisch volgen, zodat ook de belangen van alle medewerkers evenwichtig behartigd worden. Als bij de doorstart een afbouw van medewerkers moet plaatsvinden, dan moet hier een goed sociaal plan voor komen.

Bedrijfscultuur

Een ander belangrijk aspect is de bedrijfscultuur en hoe medewerkers met elkaar dienen om te gaan. Hiervoor is onder meer het leiderschapsprogramma opgestart. De OR-leden van De Unie vinden het belangrijk dat deze omgangsvormen niet slechts op papier, maar ook in de dagelijkse praktijk worden gehanteerd door iedereen. Om te beginnen moet het goede voorbeeld door de directie worden gegeven. Dit zullen wij dan ook kritisch volgen.

Prestaties

Volgens onze directie is het personeel de belangrijkste asset van een bedrijf. De medewerkers maken het waar om elke dag kwalitatief goede auto’s op tijd te produceren! Hier dienen dan ook goede arbeidsvoorwaarden en een goed beoordelingssysteem tegenover te staan.

Communicatie

Goede communicatie blijft een belangrijk middel om medewerkers betrokken en gemotiveerd te houden bij VDL Nedcar. Hoewel er de laatste tijd al verbeteringen zijn gemaakt op dit gebied, kan het naar ons idee nog (veel) beter. Ook hier zullen wij in het overleg met de directie aandacht aan besteden.

De Unie

Het is belangrijk dat de OR-leden ten alle tijden terug kunnen vallen op een vakbond. De Unie heeft veel expertise in huis op het gebied van juridische hulp en het begeleiden en opleiden van OR-leden. Zo worden OR-leden op de hoogte gebracht van hun rechten en plichten tijdens hun werk in de ondernemingsraad. Zij kunnen altijd een beroep doen op De Unie. Zij hebben de aanwezige kennis en deskundigheid.

Dus:

Wil je een Ondernemingsraad die gaat voor openheid, betrokkenheid, eerlijkheid en vertrouwen en die kritisch opbouwend en recht door zee is?

Stem dan op één De Unie kandidaat!!

  1. Gert-jan Verberne
  2. Fons Derks
  3. Werner Schmidt
  4. Marcel Janssen

Gerelateerde berichten

Word gratis lid