De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VDL Nedcar: Opschorting acties

11 mei 2023

Vanaf maandag 8 mei en de dagen die daarop volgden, hebben we informeel overleg gevoerd met de directie van VDL-Nedcar. Dat heeft wederom na bemiddeling door oud minister Aart Jan de Geus plaatsgevonden.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Het informele overleg dat op woensdag 10 mei tot diep in de avond heeft plaatsgevonden, heeft er bij de vakbondsbestuurders en de onderhandelingsdelegatie van kaderleden toe geleid dat wij een redelijk goed gevoel hebben bij het vervolgen van een formele onderhandelingsronde. Dat wil dus zeggen dat wij redelijk wat vertrouwen hebben dat we ‘ergens’ uit kunnen komen.

Een formeel overleg met jouw werkgever zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden. Daarbij zijn ook de kaderleden van de onderhandelingsdelegatie aanwezig. Omdat we weer formeel aan tafel gaan moeten de huidige stakingen formeel worden opgeschort.

Als wij tot een onderhandelingsresultaat komen dan leggen wij dat eerst aan de leden van vakbonden voor. De leden met een Compleet of Extra  lidmaatschap bepalen uiteindelijk of we een deal hebben of niet. Het kan ook zijn dat we eerst alles nog goed gaan uitwerken en de ledenvergaderingen gaan voorbereiden.

Wil jij meebeslissen en ben je Light-lid, meld je dan hier aan voor het Compleet of Extra lidmaatschap.

Ook je collega’s die nog geen lid zijn kunnen meebeslissen wanneer zij lid worden van De Unie. Laat deze nieuwsbrief om die reden ook door hen lezen! Je collega kan lid worden door dit inschrijfformulier in te vullen.

Wij willen jullie namelijk goed blijven informeren en meenemen in de besluitvorming. Blijf onze nieuwsbrieven lezen en laat dit ook door andere collega’s lezen die nog geen Unie-lid zijn. Met meer leden kunnen we meer zeggenschap krijgen over het verbeteren van jouw arbeidsvoorwaarden.

Mocht je naar aanleiding hiervan vragen hebben dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Suat Koetloe via e-mail suat.koetloe@unie.nl of door te bellen met 06-5252 2061.

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid