De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VDL Nedcar: Driekwartledenvergadering

08 mei 2023

Waarschijnlijk heb je via pamfletten of media al vernomen dat het ultimatum is verlopen van de andere vakorganisaties op zaterdag 6 mei om 12.00 uur. Op basis hiervan hebben zij hun leden opgeroepen om vanaf vandaag 48 uur te gaan staken.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

We hebben de leden al laten weten dat wij dat nog niet kunnen doen, omdat we vandaag 8 mei hierover om 17.00 uur een (3/4) ledenvergadering hebben gepland. Op basis van de uitkomst van deze ledenvergadering kunnen we te weten komen of de leden aan De Unie zullen vragen ook om te gaan staken.

Mocht dat het geval zijn zullen we dat verzoek aan het bestuur van De Unie voorleggen. Pas na de instemming van het bestuur kunnen we daadwerkelijk deelnemen aan de stakingsacties. Conform de wetgeving zullen we eerst, net als de andere vakorganisaties, de werkgever ook een ultimatum moeten stellen. Dit kan direct na de ledenvergadering plaatsvinden. Na het verstrijken van de termijn van ons ultimatum kunnen we formeel onze leden oproepen om aan (stakings)acties deel te nemen.

Mocht jij tot het zover is, uit solidariteit, deel willen nemen aan de aangekondigde stakingsactie van de andere vakorganisaties dan kan dat wel maar in dat geval adviseren we je op die dag verlof op te nemen.
Heb je nog vragen neem dan contact met de belangenbehartiger Suat Koetloe op via e-mail suat.koetloe@unie.nl of bel 06-5252 2061.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid