De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

UWV: Verslag enquête, medewerkersbijeenkomst en uitnodiging ledenvergadering

21 februari 2023

We willen hierbij onze dank uitspreken voor het veelvuldig invullen van onze enquête. De Unie heeft bijna 1200 reacties ontvangen. Dat geeft ons een goede weergave van jullie visie. Daarnaast hebben we afgelopen woensdag op 15 februari 2023 een medewerkersbijeenkomst gehouden om jullie bij te praten over wat jullie nu van het proces kunnen verwachten. We praten je hier graag over bij.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Uitslag enquête

We verzamelen de input met alle vakorganisaties gezamenlijk, maar wij delen met jullie de uitkomst van de enquête van De Unie.

Maar liefst 80% van de mensen die de enquête heeft ingevuld heeft aangegeven bereid te zijn om actie te voeren. Bovendien hebben wij 200 extra aanmeldingen binnengekregen voor ons actiecomité. Deze namen zijn doorgegeven aan de verantwoordelijken van ons centrale actiecomité zodat jullie aan de juiste groepen worden toegevoegd. Mocht jij je hebben aangemeld, maar nog geen bericht hebben ontvangen? Stuur dan een mail naar: mandy.raaijmakers@unie.nl dan word je alsnog toegevoegd aan de juiste groep.

Er is aangegeven welke acties jullie een goed idee vonden, hieronder op volgorde van meest populaire actie naar minst populaire actie:

 • 53%               Alleen nog maar thuis werken
 • 52%               Staken
 • 41%               Afwezigheidsmelder aanzetten als we wel werken
 • 38%               We werken niet over
 • 32%               Iedereen gaat op kantoor werken
 • 28%               Demonstratie op Sloterdijk
 • 21%               Posters plakken
 • 16%               Een week lang alleen communiceren via de mail

Daarnaast hebben we een hoop andere creatieve ideeën gekregen om actie te voeren. Deze worden gedeeld met het centrale actiecomité en zullen wij gebruiken om een actieplan te maken.

Samenvatting medewerkersbijeenkomst

Niet iedereen kon inloggen, of kon erbij zijn tijdens de medewerkersbijeenkomst. Er is veel vraag naar een overzicht van wat er besproken is. We hebben in de bijeenkomst het proces uiteengezet en uitgelegd wat jullie kunnen verwachten. De hoofdpunten van de medewerkersbijeenkomst hebben we voor jullie op een rij gezet, deze kun je hier lezen.

Ledenbijeenkomsten

We trekken in dit proces samen op met alle bonden. Het blijft ook belangrijk om te weten wat de visie is van onze eigen leden, omdat wij als De Unie dat geluid moeten laten horen. We moeten we ook formeel terug naar onze leden om ze te laten stemmen of ze willen actievoeren. Een zogeheten driekwartvergadering. Minimaal 25% van onze leden moet hierbij aanwezig zijn. Hier hebben we ook over gesproken tijdens de medewerkersbijeenkomst. We hebben hiervoor digitale ledenvergaderingen ingepland. Het is erg belangrijk om hierbij aanwezig te zijn en jouw stem te laten horen. Om je die mogelijkheid te bieden hebben we drie vergadermomenten gepland. Deze vergaderingen zijn alleen voor onze leden met een Compleet of Extra lidmaatschap, omdat zij stemrecht hebben. Zij hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de online vergadering.

De ledenvergaderingen

 • Datum:        Maandag 27 februari
  Tijd:             Van 13:00 – 14:30 uur
  Locatie:       Online
 • Datum:        Maandag 27 februari
  Tijd:             Van 16:00 – 17:30 uur
  Locatie:
         Online
 • Datum:        Dinsdag 7 maart
  Tijd:             Van 18.30 – 20:00 uur
  Locatie:       Online

 

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op. We willen jouw vragen graag beantwoorden. Je kunt een mail sturen naar: mandy.raaijmakers@unie.nl

 

Gerelateerde berichten

UWV: Pensioenregeling

Per 1 juli 2023 is de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) ingevoerd. Dit betekent dat we hard moeten doorwerken aan het…

UWV: Verslag diverse overleggen

Dit voorjaar is de cao tot stand gekomen. Sindsdien heeft er regelmatig overleg plaatsgevonden tussen De Unie en UWV. Er…

Word gratis lid