De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

UWV: Verslag cao-overleg 16 november 2022

17 november 2022
UWV cao De Unie

Cao-onderhandelingen UWV

Voor de cao-onderhandelingen bij UWV zijn vier onderhandeldagen ingepland. In de eerste dag hebben alle partijen hun voorstellenbrief aan elkaar toegelicht. Vervolgens hebben de vakorganisaties gevraagd aan UWV om een voorstel te doen voor de onderwerpen structurele salarisverhoging en reiskostenvergoeding. Wij vinden het belangrijk om bij het begin van de onderhandelingen met UWV afspraken te maken over financiële onderwerpen. Door de hoge inflatie en het koopkrachtverlies als gevolg daarvan, is de structurele salarisverhoging dit jaar nog belangrijker dan het andere jaren al was.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Veel werknemers hebben zich hard gemaakt om de reiskostenvergoeding woon-werkverkeer prominent onderwerp van de onderhandelingen te maken. UWV betaalt medewerkers die met het openbaar vervoer reizen een goede vergoeding. Dit geldt echter niet voor de medewerkers die met eigen auto reizen, zij ontvangen van UWV een tegemoetkoming in de reiskosten van circa 12 cent per kilometer.

Verslag 16 november 2022

Op 16 november 2022 was de tweede dag van de cao-onderhandelingen. UWV heeft een voorstel gedaan voor aanpassing van de reiskostenvergoeding. In het voorstel wordt zowel aandacht besteed aan reiskosten woon-werkverkeer en aan de kosten van dienstreizen. De eerste indruk is dat het voorstel van UWV niet toereikend zal zijn voor de medewerkers die niet of zeer bezwaarlijk met het openbaar vervoer kunnen reizen. De Unie zal bij het volgende cao-overleg samen met de andere vakorganisaties een tegenvoorstel doen.

Volgende overleg

Op 24 november 2022 is de derde dag van de cao-onderhandelingen.

Vakorganisaties reageren dan op het voorstel van UWV voor aanpassing van de reiskostenvergoeding. We zullen ook onderhandelen over de structurele salarisverhoging. Na 24 november 2022 ontvang je van ons een uitgebreid inhoudelijk verslag van de stand van het overleg.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

UWV: teken de petitie!

Deze zomer vragen we de medewerkers van UWV om de petitie te tekenen. We willen dat zoveel mogelijk UWV medewerkers…

Word gratis lid