De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

UWV: Start van de cao-onderhandelingen

24 oktober 2022
UWV cao De Unie

De onderhandelingen over jouw cao gaan eindelijk beginnen. De Unie was er in september al klaar voor. Wij betreuren het dat we niet sneller hebben kunnen starten. Er staat immers veel op het spel.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij het UWV? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief!

Jouw koopkracht is de afgelopen maanden sterk onder druk komen te staan. Door de prijsstijgingen van de primaire levensbehoeften – voedsel, drinken, warmte en een dak boven je hoofd – zijn veel mensen door hun spaargeld aan het raken. Ook collega’s bij het UWV kunnen in deze situatie zitten.

Wij vinden het daarom belangrijk dat we snel met UWV tot een cao-akkoord komen. Een forse salarisverhoging is nu meer dan ooit welkom.

Inzet van De Unie voor de UWV-cao

Onze voorstellenbrief kun je hier lezen. Wij vragen een forse salarisverhoging, dit vinden wij gerechtvaardigd nu de koopkracht zo wordt uitgehold. Andere belangrijke aandachtspunten voor deze cao-onderhandelingen zijn:

  • de kostenvergoedingen voor reizen en thuiswerken
  • afspraken om functies eerlijker in te kunnen delen

Start cao-overleg

De cao-onderhandelingen starten op 27 oktober 2022. Kort na dit overleg ontvang je van ons een verslag. Wij vinden het belangrijk dat de leden goed geïnformeerd zijn. Dit geeft je de mogelijkheid om met ons mee te denken en om bijvoorbeeld je collega’s te informeren.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Of heb je informatie die je met ons wilt delen? Neem dan contact met ons op via e-mail: mandy.raaijmakers@unie.nl

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

UWV: Reminder

Op de laatste dag van de cao onderhandelingen, op 25 april 2024, zijn vakorganisaties en UWV er helaas niet uitgekomen. …

Word gratis lid