De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

UWV: Overleg UWV-cao gaat verder op 16 januari 2023

04 januari 2023
UWV cao De Unie

Nu de kerstdagen en de jaarwisseling achter de rug zijn, worden de onderhandelingen voor de UWV-cao weer opgepakt.  Helaas is het niet gelukt om voor het eind van 2022 een goed cao-akkoord af te sluiten. Dit is niet gelukt omdat UWV aangeeft niet meer ruimte te kunnen bieden dan 4% structurele salarisverhoging en UWV de reiskostenvergoeding maar beperkt wil verhogen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Het is belangrijk om UWV een duidelijk signaal te geven dat vakorganisaties namens de grote meerderheid van de medewerkers spreken. Daarom heeft De Unie, samen met de andere vakorganisaties een petitie uitstaan. Deze petitie willen we op 16 januari 2023 aanbieden aan de Raad van Bestuur.

Petitie tekenen

Heb jij de petitie al getekend? Bijna 9.000 medewerkers hebben inmiddels hun handtekening gezet, leden van alle vakorganisaties en hun collega’s. Hoe meer mensen tekenen hoe krachtiger de boodschap aan het UWV wordt. Door het ondertekenen van deze petitie vraag je de Raad van Bestuur van UWV om een hoger salarisbod en om een betere kostenvergoeding. Wil jij of je collega’s hun handtekening ook zetten? Dat kan hier. Ondertekenen is nog mogelijk tot en met donderdag 12 januari 2023.

Reacties van leden

De afgelopen weken hebben veel leden de tijd genomen om De Unie te mailen. De betrokkenheid van de leden bij deze cao-onderhandelingen is erg groot. Heel fijn om dit te merken. Elke keer als het onderwerp salarisverhoging in het nieuws komt dan is dit aanleiding voor leden om te reageren.

  • Veel leden hebben contact opgenomen naar aanleiding van de uitspraak van Klaas Knot, de directeur van De Nederlandse Bank. Hij heeft werkgevers opgeroepen om de salarissen structureel te verhogen en geeft aan dat dit ook noodzakelijk is voor de economie. Hij maakt een uitzondering voor bedrijfstakken die hard geraakt worden door kostenverhogingen. Maar daar valt het UWV niet onder.
  • Ook het bericht dat de salarissen van de ambtenaren van de EU met 7% stijgen was voor veel leden een reden om contact op te nemen.

Sommige leden zijn zeer strijdbaar, zij geven aan zich niet gewaardeerd te voelen. En willen niet weer genoegen nemen met een mager onderhandelingsresultaatMaar andere leden wijzen op de publieke taak van het UWV en vinden dat de uitkeringsgerechtigden en andere klanten geen hinder mogen ondervinden van de onvrede bij UWV.

Hoe verder

Op maandag 16 januari 2023 bieden de vakorganisaties de petitie aan. Het is dan aan UWV om te reageren. Uiteraard hoop ik dat UWV luistert naar de eigen medewerkers. Nogmaals, hoe meer handtekeningen hoe overtuigender ons signaal is. Na 16 januari 2023 worden de leden geïnformeerd over de voortgang van het overleg.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht neem dan contact op met de belangenbehartiger, Inge de Vries, via inge.de.vries@unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

UWV: Arbeidsvoorwaarderuimte voor 2024

In het ledenbericht van 4 april 2023 is aangegeven dat vakorganisaties al vooruitkijken naar de volgende cao-onderhandelingen. UWV is immers…

UWV: Cao definitief

De datum van 31 maart 2023 is gepasseerd. Eerder heeft De Unie de afspraak gemaakt met UWV dat na afloop…

Word gratis lid