De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

UWV: Oproep tot actie voor een goede cao

08 februari 2023
UWV cao overleg De Unie

Cao-overleg UWV in cruciale fase: De onderhandelingen voor de cao UWV zijn in een cruciale fase aangeland. Op donderdag 9 februari 2023 vervolgen we de cao-onderhandelingen. Dit is al een extra ingeplande vergadering, want eigenlijk wilden we voor het eind van het jaar eruit zijn met UWV. De Unie en de andere vakorganisaties is er alles aan gelegen om voor jou en je collega’s een goede cao tot stand te brengen. UWV zal dan wel met een substantieel beter loonbod en hogere onkostenvergoedingen over de brug moeten komen. Ook op de overige cao-voorstellen zal UWV de vakorganisaties serieus tegemoet moeten komen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Spreek je steun uit

Vakorganisaties en UWV zijn nog steeds in onderhandeling. Echter, de onderhandelingen verlopen moeizaam. Daarom hebben we de leden en hun collega’s gevraagd om de petitie te ondertekenen. Met groot gevolg, bijna de helft van de medewerkers heeft aan onze oproep gevolg gegeven. We hopen morgen, donderdag 9 februari, weer op zo’n massale steun. Deze steun kun je laten blijken door mee te doen aan de volgende actie:

Interne mededeling out of office

Wij vragen je om voor de interne gebruikers van de e-mail morgen (9 februari) de volgende out of office-melding in outlook op te nemen.

“Betrokken en loyale medewerkers UWV verdienen een goede cao. Een cao waarin waardering, respect en goede arbeidsvoorwaarden de kern vormen. Wij ondersteunen onze vakbonden in het cao-traject.”

De boodschap laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Interne gebruikers van e-mail lezen de insteek van de vakbonden en ondervinden dat de vakbonden zich gesteund mogen weten door hun achterban.

Breng jouw collega ook op de hoogte van deze actie. Hoe groter de groep deelnemers des te beter dat het is.

Vervolg

Op vrijdag 10 februari 2023 ontvangen de leden, zoals gebruikelijk, een verslag van de cao-onderhandelingen.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op. We willen jou vragen graag beantwoorden. Je kunt een mail sturen naar: mandy.raaijmakers@unie.nl

 

Gerelateerde berichten

UWV: Pensioenregeling

Per 1 juli 2023 is de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) ingevoerd. Dit betekent dat we hard moeten doorwerken aan het…

UWV: Verslag diverse overleggen

Dit voorjaar is de cao tot stand gekomen. Sindsdien heeft er regelmatig overleg plaatsgevonden tussen De Unie en UWV. Er…

Word gratis lid