De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

UWV: Informatie over actie en het gesprek met de werkgever

01 juli 2024

De onderhandelingen voor de UWV-cao zitten in een impasse. Op woensdag 3 juli 2024 hebben De Unie en de andere vakorganisaties een volgend gesprek met het UWV. Ons doel is om de cao-onderhandelingen vlot te trekken en betere afspraken te maken dan er nu liggen. Of het UWV hier ook ruimte voor ziet, wordt op 3 juli duidelijk.

In de aanloop naar 3 juli is het belangrijk dat jouw werkgever ziet dat de vakorganisaties standvastig zijn en steun van hun leden hebben.

Eerste live actie

In de regio Noord-Holland Noord is een enthousiast actiecomité aan de slag gegaan om de UWV-collega’s te informeren over de cao-impasse. Donderdag 27 juni is de actie gestart in Amsterdam Hoofdkantoor. Dinsdag 2 juli nemen de kantoren Alkmaar, Almere, Amsterdam Delflandlaan het over. Er worden pamfletten uitgedeeld, en om mensen iets positief mee te geven, een koekje voor bij de koffie, met de aanmoediging om de koffiepauze te gebruiken om met elkaar het gesprek aan te gaan. Van gedachten te wisselen over de arbeidsvoorwaarden en de arbeidsverhoudingen bij UWV.

Kom langs

Werk jij op kantoor Alkmaar, Almere of Amsterdam Delflandlaan of ben je dinsdag in de buurt? Kom dan langs om de actie te ondersteunen. Lukt dat niet, maar wil jij op andere manieren helpen om een betere cao te krijgen? Meld je dan hier.
Almere                                      2 juli         8.00 – 9.00 uur
Alkmaar                                    2 juli         8.30 – 9.30 uur
Amsterdam Delflandlaan         2 juli         8.30 – 9.30 uur

Stuur onze nieuwsbrief door naar zoveel mogelijk collega’s, zodat zoveel mogelijk mensen in de organisatie op de hoogte zijn. Je kunt ook deze poster ophangen en online verspreiden.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Wat volgt?

Na 3 juli hoor je van ons hoe het overleg met UWV is verlopen.

Meer weten?

Heb je hier nog vragen over? Je kunt je vragen mailen naar: mandy.raaijmakers@unie.nl of inge.de.vries@unie.nl.

 

Gerelateerde berichten

UWV: teken de petitie!

Deze zomer vragen we de medewerkers van UWV om de petitie te tekenen. We willen dat zoveel mogelijk UWV medewerkers…

Word gratis lid