De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

UWV: Cao-onderhandelingen vastgelopen

10 februari 2023

Op 9 februari hebben de vakorganisaties en UWV een laatste poging gedaan om een cao-akkoord te bereiken. Partijen hebben hun uiterste best gedaan om een oplossing te vinden voor het grote verschil van inzicht over de salarisverhoging. We hebben ook over de andere arbeidsvoorwaarden gesproken uit onze voorstellenbrieven, onder andere over de reiskostenvergoeding. Zowel werkgever als vakorganisaties hebben grote stappen gemaakt om elkaar tegemoet te komen. De bottleneck blijft de structurele salarisverhoging. Hier zijn we niet uitgekomen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Geen vervolgoverleg

Vakorganisaties hebben geconstateerd dat het geen zin heeft om het overleg met UWV voort te zetten, we zijn uitonderhandeld. Dit betekent dat we voorlopig geen nieuw cao-overleg inplannen. We zullen UWV op een andere wijze moeten overtuigen dat ze een beter salarisbod moeten doen. De verwachtingen van de UWV-medewerkers zijn hoger dan wat UWV nu wil of kan bieden. Met UWV hebben we afgesproken dat zijzelf medewerkers op de hoogte zullen brengen van het laatste bod van UWV. We verwachten dat jouw werkgever jou hierover begin volgende week informeert.

Volgende stappen

  • De Unie organiseert samen met de andere vakorganisaties op woensdag 15 februari om 16.00 uur een algemene medewerkersbijeenkomst. In deze bijeenkomst leggen we je uit wat de laatste stand van de cao-onderhandelingen is. En we nemen je mee in de volgende stappen nu we actie gaan voeren.
  • Vakorganisaties hebben een gezamenlijk actiecomité opgericht, met de leden van het actiecomité (medewerkers van UWV) bespreken we welke stappen moeten volgen.

Actiebereidheid

De Unie heeft een enquête uitgezet om te onderzoeken wat de actiebereidheid is onder de UWV-medewerkers. In korte tijd hebben bijna 1200 medewerkers deze enquête ingevuld. Hieruit bleek een grote bereidheid van het personeel om deel te nemen aan activiteiten die nu moeten volgen. We rekenen erop dat we samen met de medewerkers het UWV tot een hoger salarisbod kunnen bewegen.

Medewerkersbijeenkomst
Datum:         Woensdag 15 februari 2023
Tijd:              16.00 – 17.00 uur
Locatie:        Online 

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op. We willen jou vragen graag beantwoorden. Je kunt een mail sturen naar: mandy.raaijmakers@unie.nl

 

Gerelateerde berichten

UWV: Pensioenregeling

Per 1 juli 2023 is de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) ingevoerd. Dit betekent dat we hard moeten doorwerken aan het…

UWV: Verslag diverse overleggen

Dit voorjaar is de cao tot stand gekomen. Sindsdien heeft er regelmatig overleg plaatsgevonden tussen De Unie en UWV. Er…

Word gratis lid