De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

UWV: Cao-onderhandelingen – teken de petitie

15 december 2022
UWV cao overleg De Unie

Op 14 december 2022 heeft De Unie voor de vijfde keer cao-overleg gevoerd met UWV. Het overleg was wel zinvol omdat zaken duidelijker zijn geworden. Maar we zijn niet verder gekomen. Het verslag van het overleg kun je hier lezen.

 

De conclusie van De Unie is dat we voor dit jaar zijn uit onderhandeld. UWV neemt de voorstellen die wij namens de leden hebben gedaan, niet serieus. Aan de onderhandelingstafel kunnen we daar geen verandering in brengen. De boodschap is duidelijk overgebracht, UWV wil niet luisteren. We zullen als vakorganisaties de druk op UWV moeten opvoeren. Dit kunnen wij alleen met jouw hulp.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dit kan al vanaf €0! 

Petitie

Vakorganisaties hebben samen een petitie opgesteld. Door het ondertekenen van deze petitie vraag je de Raad van Bestuur van UWV om een hoger salarisbod en om een betere kostenvergoeding. Wij vragen jou deze petitie hier te tekenen en om dit bericht ook door te sturen naar je collega’s. Ook medewerkers die geen lid zijn van De Unie, kunnen de petitie ondertekenen.

Aanbieden petitie

Op 16 januari 2023 is het zesde cao-overleg gepland. Bij de start van dit overleg willen vakorganisaties de petitie aanbieden. Hiermee beginnen we het overleg met een duidelijke boodschap aan UWV. Maar het zal duidelijk zijn dat dit alleen effect zal hebben als duizenden medewerkers deze petitie hebben ondertekend. Dat maakt indruk op UWV en is een duidelijke waarschuwing dat dit een opmaat kan zijn voor verdere acties. Er is dus werk aan de winkel. We rekenen op je.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dit kan al vanaf €0! 

Contact

Heb je vragen over dit onderwerp, of heb je informatie die je met De Unie wilt delen. Neem dan contact met ons op. Dit kan door een e-mail te sturen naar: mandy.raaijmakers@unie.nl

 

Afdrukken

Gerelateerde berichten

UWV: Pensioenregeling

Per 1 juli 2023 is de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) ingevoerd. Dit betekent dat we hard moeten doorwerken aan het…

UWV: Verslag diverse overleggen

Dit voorjaar is de cao tot stand gekomen. Sindsdien heeft er regelmatig overleg plaatsgevonden tussen De Unie en UWV. Er…

Word gratis lid