De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

UWV: cao-onderhandelingen

30 januari 2023

De cao-onderhandelingen bij UWV verlopen dit jaar bijzonder moeizaam. De ruimte die UWV wil of kan bieden voor salarisverhoging past niet in een tijd van hoge inflatie.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Twee sporen strategie

De Unie werkt langs twee sporen om de UWV-cao tot stand te brengen.
Spoor 1: formeel of informeel overleg.
Spoor 2: activiteiten organiseren.

Spoor 1

Op 9 februari 2023 hebben vakorganisaties een UWV cao-overleg. Als UWV ruimte heeft gevonden voor meer salarisverhoging dan kunnen we verder praten. Anders moeten we meer druk uitoefenen op jouw werkgever. Daarvoor hebben we spoor 2. Er komt in ieder geval een actie op 9 februari.

Spoor 2

Herhaaldelijk hebben vakorganisaties gezamenlijk namens de medewerkers de signalen overgebracht aan UWV. De petitie is georganiseerd om UWV te laten zien dat wij echt namens de medewerkers praten en dat onze achterban groot is. Maar als UWV niet luistert naar de mening van de medewerkers, dan laten ze ons wellicht geen andere keuze. Dan moeten we de activiteiten harder inzetten, totdat er wel geluisterd wordt. Als UWV op 9 februari weer geen gehoor geeft dan willen we op 10 februari 2023 een volgende activiteit kunnen aankondigen. Dit betekent dat we ons moeten beraden op de volgende stap. We willen samen met jou bepalen wat de mogelijke volgende stappen zijn.

Enquête

Vul daarom deze enquête in. De enquête staat open tot en met dinsdag 7 februari 2023. De kaderleden en belangenbehartigers van De Unie zijn bereid om het werk te verzetten dat nodig is om een goede UWV-cao tot stand te brengen. Wij hebben jouw hulp daarbij wel nodig.

Wat kun jij doen?

  • Vul de enquête uiterlijk 7 februari 2023 zo volledig mogelijk in;
  • Stuur deze door naar je collega’s in je team of afdeling en vraag hen ook mee te doen (wellicht hebben je collega’s al een enquête ontvangen van iemand anders, één keer invullen is voldoende);
  • Bespreek de eventuele vervolgstappen met je collega’s;
  • Stuur ons je tips en adviezen waar we de meest effectieve acties kunnen voeren.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact met ons op. Dit kan door een e-mail te sturen naar mandy.raaijmakers@unie.nl

Gerelateerde berichten

Word gratis lid