De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

UWV-cao nog steeds in impasse

25 juni 2024

Het overleg over het UWV-cao zit in een impasse. Het eindbod van UWV is door de leden van de twee grootste vakorganisaties afgewezen. De andere vakorganisaties hebben zich solidair verklaard, of zijn niet bereid om te tekenen zolang er acties worden gevoerd. UWV heeft nu geen partners waarmee ze een cao kunnen afsluiten. Op maandag 24 juni 2024 hebben De Unie en de andere vakorganisaties gesproken met UWV over de ontstane situatie. We zoeken een weg uit deze impasse.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Wat willen de leden

De Unie heeft de leden, werkzaam bij het UWV en hun collega’s gevraagd om aan te geven wat voor hen de belangrijkste verbeterpunten zijn. We hebben in korte tijd meer dan 1.000 reacties ontvangen. Deze hebben we gevoegd bij de reacties die via het Fit-festival zijn opgehaald. Dit heeft een lijst van 6 punten opgeleverd.

 

Overleg met UWV 24 juni 2024

De punten, in volgorde van belangrijkheid, hebben we gepresenteerd aan het UWV.

  • Hoger salaris dan 5,5% (en de structurele salarisverhoging doorvoeren per 1 mei 2024).
  • Toewerken naar een 36-urige werkweek.
  • Functiewaardering.
  • Onafhankelijke geschillencommissie.
  • 5 mei als officieel erkende feestdag.
  • Hogere reiskostenvergoeding.

UWV heeft aangegeven dat twee punten van deze lijst voor hen zeer problematisch zijn. Het toewerken naar een 36-urige werkweek past volgens UWV niet bij de huidige arbeidsmarktproblematiek. En een hogere reiskostenvergoeding sluit niet aan bij de gedragsverandering (minder autorijden) die de overheid nastreeft.

UWV heeft gevraagd of de verlenging van de looptijd een oplossing kan bieden. Dit hebben wij sterk afgeraden.

 

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Vervolg

Om beweging in het overleg te krijgen hebben we de 36-urige werkweek voor nu laten vallen. UWV gaat zich nu beraden. UWV gaat beoordelen of zij een weg zien naar een cao met alle vakorganisaties en of het zinvol is om daarover verder met ons in gesprek gaan. Jij kunt de werkgever helpen om het juiste besluit te nemen.

We hebben een reservering in de agenda staan voor woensdag 3 juli. We hebben dus tot 3 juli om UWV te laten weten dat dit leeft onder de medewerkers.

  1. We werken nu aan een plan om snel acties op locatie te kunnen hebben. Let dus op je mailbox voor verdere informatie.
  2. Dit pamflet kun je verspreiden. Op sommige locaties worden pamfletten snel verwijderd. UWV is hierop aangesproken. Op plaatsen waar klanten komen, kun je beter geen pamflet ophangen want we willen het klantvriendelijk houden. Dus blijf de pamfletten ophangen, blijf je collega’s informeren.

Meer informatie volgt.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Dan kun je je vragen mailen naar:   mandy.raaijmakers@unie.nl of inge.de.vries@unie.nl

Gerelateerde berichten

UWV: teken de petitie!

Deze zomer vragen we de medewerkers van UWV om de petitie te tekenen. We willen dat zoveel mogelijk UWV medewerkers…

Word gratis lid