De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Uitvaartbranche: Voortgang cao-onderhandelingen

28 maart 2024

Op 15 maart 2024 hebben wij de leden geïnformeerd over de voortgang van de cao-onderhandelingen. Wij gaven toen aan dat de cao-onderhandelingen van 13 maart 2024 door de werkgevers waren afgezegd en dat we op 25 maart 2024 verder zouden onderhandelen. Dat is gelukkig ook gebeurd.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

De voortgang van de cao-onderhandelingen

De onderhandelingen op 25 maart begonnen bijzonder. We kregen een toelichting van de vertegenwoordiger van de werkgeversverenigingen Stille Zorg (voorheen BOMPZ) en VTU waarom ze een aantal dagen eerder aan de andere partijen hadden laten weten uit de cao-onderhandelingen te stappen. Die stap zette extra spanning op het proces van de cao-onderhandelingen.

Ondanks het bijzondere begin van de onderhandelingsdag, verliepen de cao-onderhandelingen best oké. We komen op lang niet alle punten tot elkaar, maar op de belangrijkste onderwerpen (zoals het loon), zijn we wel een stuk dichter bij elkaar gekomen.

We zijn er echter nog niet. Zowel de werkgeversverenigingen als de vakbonden moeten ruggenspraak houden over de voorstellen die nu op tafel liggen.

Op maandag 15 april 2024 onderhandelen we verder. We proberen dan tot een onderhandelingsresultaat te komen.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Hans Korver via email hans.korver@unie.nl of bel naar 06-5252 2073.

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid