De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Uitvaartbranche: Voortgang cao-onderhandelingen

23 februari 2024

Op dinsdag 20 februari 2024 heeft de tweede onderhandelingsdag voor de nieuwe cao Uitvaartbranche plaatsgevonden. In dit bericht lees je de voortgang van de onderhandelingen.

 

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Waar staan we nu?

Op 20 februari hebben we het vooral gehad over de verhoging van de lonen. Omdat dit voor ons het belangrijkste onderwerp is van onze inzet. Dat is voor De Unie belangrijk, omdat de loonstijgingen van de afgelopen jaren in de uitvaartbranche de koopkrachtdaling niet hebben gecompenseerd. Onze inzet is dan ook om de koopkrachtdaling van de afgelopen 3 jaar te compenseren en daarnaast te zorgen voor een koopkrachtverbetering voor jou en je collega’s.

De Unie heeft goede gesprekken gevoerd met de werkgevers over de gewenste loonsverhogingen. De werkgevers hebben begrip voor onze inzet. Maar we hebben nog wel wat stappen nodig om op dit punt als werkgevers en vakbonden tot elkaar te komen.

Het vervolg

Hopelijk lukt het om de volgende keer dichter tot elkaar te komen. Daarnaast hebben we nog andere onderwerpen in onze inzet opgenomen. Die moeten we nog met elkaar bespreken.
Op 13 maart is onze volgende onderhandelingsdag. Omdat we best nog wel wat zaken te bespreken hebben met elkaar, hebben we voor daarna nog twee extra onderhandelingsdagen ingepland.

De huidige cao loopt af per 1 maart 2024

De huidige cao loopt tot en met 29 februari 2024. We hebben dan nog geen nieuwe cao. Wat betekent dit voor jou? De bepalingen uit de huidige cao Uitvaartbranche blijven gewoon op de medewerkings van toepassing. Dat hebben we zo geregeld in de cao. De arbeidsvoorwaarden komen dus niet in gevaar. Zoals je weet, wil De Unie de cao juist verbeteren. Daar blijven we de komende periode met elkaar hard aan werken.

Na 13 maart worden de leden geïnformeerd over de voortang.

Vragen of opmerkingen?

Zijn er vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Hans Korver via hans.korver@unie.nl of op 06-52522073.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid