De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Uitvaartbranche: Status cao-onderhandelingen

07 februari 2024

Op dinsdag 6 februari 2024 zijn de onderhandelingen voor de nieuwe cao Uitvaart gestart. Zoals altijd bij een eerste overleg, hebben we onze inzet voor de nieuwe cao aan elkaar toegelicht. Feitelijk zijn wij nog niet begonnen met onderhandelen, dat doen wij tijdens onze volgende bijeenkomst op 20 februari 2024.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Wat is onze inzet?

De inzet van De Unie voor de nieuwe cao lees je hier.

We hebben ons hierbij beperkt tot een aantal concrete hoofdpunten. De werkgevers hebben in hun inzetbrief thema’s genoemd waar zij het met ons over willen hebben. De inzetbrief van de werkgevers lees je hier.

De werkgevers hebben geen concrete voorstellen gedaan in hun brief. Uiteraard wil De Unie in gesprek met de andere partijen over deze thema’s. Wanneer wij daarover afspraken kunnen maken in de nieuwe cao, is dat natuurlijk okay. Wanneer wij daar later dit jaar afspraken over kunnen maken, is dat voor ons ook goed. De punten die wij in onze inzetbrief hebben gezet zijn voor ons nu het belangrijkst om over te onderhandelen.

Verloop van de onderhandelingen

Zoals aangegeven, hebben wij op 6 februari onze inzet aan elkaar toegelicht. De werkgevers zijn naar ons toe wel wat concreter geworden over hun inzet. Dat biedt perspectief om verder te onderhandelen. Wij hebben echter nog geen concrete afspraken met elkaar gemaakt.

Dat gebeurt in Nederland op een eerste onderhandelingsdag bijna nooit. Tijdens onze volgende onderhandelingsdag op 20 februari, praten wij verder over onze inzet en willen wij wel cao-afspraken met elkaar maken.

Na 20 februari worden de leden verder geïnformeerd over de stand van zaken van de cao-onderhandelingen.

Vragen of opmerkingen?

Zijn er vragen of opmerkingen, neem dan contact op met de belangenbehartiger, Hans Korver, via email hans.korver@unie.nl of door te bellen met 06-52522073.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid