De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Uitvaart en Crematoria: Enquête over werkdruk en nieuwe belangenbehartiger De Unie

01 februari 2024

In de cao Uitvaart 2022-2024 hebben de cao-partijen afgesproken een onderzoek uit te voeren naar de werkdruk in de sector. Met dat inzicht kunnen wij bekijken welke cao-afspraken we kunnen maken om de werkdruk beheersbaar te houden. 

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Wat willen we vooral weten?

Het beheersbaar houden van de werkdruk is een steeds belangrijker thema in Nederland. Ook in de uitvaartbranche. De krapte op de arbeidsmarkt draagt eraan bij dat de werkdruk overal steeds hoger wordt.

De Unie, haar collegabonden en de werkgevers in de uitvaartbranche willen daarom beter weten:

  • Hoe medewerkers de werkdruk in de sector ervaren;
  • Wat de belangrijkste oorzaken daarvan zijn;
  • Hoe de cao kan bijdragen aan het beheersbaar houden van de werkdruk.

Neem deel aan de enquête!

De cao-partijen hebben daartoe een enquête opgesteld. Wij hebben de leden uitgenodigd om deel te nemen aan deze enquête. Het invullen daarvan duurt ongeveer 10 minuten. Je kunt de enquête invullen tot uiterlijk 15 februari 2024.

De stichting SPDI voert het onderzoek uit. Zij gaat vertrouwelijk om met jouw gegevens en jouw antwoorden blijven anoniem.

Het vervolg

We verwachten dat de resultaten van de enquête eind maart beschikbaar zijn. Zodra de resultaten bekend zijn, informeren wij daarover.

Nieuwe belangenbehartiger

De afgelopen twee jaar was Mandy Raaijmakers de collectieve belangenbehartiger vanuit De Unie. Omdat we bij De Unie een aantal nieuwe collega’s erbij hebben, zijn er wat pakketten gewisseld van belangenbehartiger. Vanaf 1 februari 2024 is Hans Korver de collectieve belangenbehartiger.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Hans Korver. Hij is bereikbaar op hans.korver@unie.nl en op 06-5252 2073.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid