De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Uitslag ledenraadpleging cao Rijk

13 oktober 2020

De onderhandelaars bereikten kortgeleden een onderhandelingsresultaat over een nieuwe cao voor een half jaar. Daarover zijn onze leden geïnformeerd. De afgelopen twee weken stemden leden van de AC Rijksvakbonden over dit onderhandelingsresultaat en de uitslag van deze ledenraadpleging is als volgt:

Stemresultaat van de gevalideerde stemmen van de AC Rijksvakbonden

Ja: 87%
Nee: 11 %
Stemonthouding: 2%

Akkoord

Aangezien de meerderheid van de leden voor dit onderhandelingsresultaat stemt, gaan de AC Rijksvakbonden akkoord met dit onderhandelingsresultaat. Ook de andere bonden gaan akkoord met dit onderhandelingsresultaat. Dit betekent dat de bonden overeenstemming met de werkgever hebben en dat de arbeidsvoorwaarden per 1 juli jongstleden wijzigen conform de nieuwe cao.

De bonden houden nu zo snel mogelijk overleg per departement om met de SG een extra beloning af te spreken voor medewerkers in vitale processen, zoals bonden in de cao hebben aanbevolen.

Vragen?

Heb je hierover vragen dan kun je contact opnemen met Harry van Herpen via e-mailadres is harry.van.herpen@unie.nl of via telefoonnummer: 06 5252 2044.

Namens de AC Rijksvakbonden
Harry van Herpen, ambtelijk secretaris De Unie
Albert van der Smissen, voorzitter NCF
Paul van Es, voorzitter VPW
Ad van Beek, voorzitter VCPS

Gerelateerde berichten

Word gratis lid