De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Uitgeverijbedrijven: cao-onderhandelingen nu al in een impasse

15 november 2023

Er zijn inmiddels pas twee echte onderhandelingsrondes geweest met de werkgever(s) in de Uitgeverijbedrijven en we zijn nu al in een impasse terechtgekomen. Wij hebben onze voorstellenbrief toegelicht en aangegeven waarom wij een stevige loonsverhoging wel passend vinden in deze cao. Lees hier de bijlage bij de cao-voorstellenbrief. De werkgevers hebben ook hun voorstellen bekend gemaakt, 6% plus 3% over twee jaar. Dit terwijl de medewerkers tijdens de looptijd van de vorige cao veel koopkracht ingeleverd hebben.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

De Unie heeft vanaf de eerste onderhandelingen stevig ingezet op een passende loonsverhoging. We hebben geen concreet percentage genoemd, maar wel dat de medewerkers ten opzichte van de koopkrachtplaatjes ongeveer 20% achterlopen. Om dit volledig te compenseren is wel heel veel gevraagd. Dit percentage is wel inclusief de verwachte koopkrachtdaling in 2024 die inmiddels terugloopt. Vandaar dat wij nu nog geen concreet voorstel gedaan hebben.

Wat de werkgevers tot nu toe op hoofdlijnen geboden hebben is een loonsverhoging van 6% over 2024 en 3% over 2025 in totaal 9% over twee jaar. Deze verhoging is ook nog opgeknipt over meerdere data en differentiatie naar loonschalen, waar De Unie geen voorstander van is. Dit betekent dat je nog steeds een achterstand in je koopkracht blijft houden. Dit is ten opzichte van bovenstaande wel erg mager.

De werkgevers geven aan verder geen ruimte te hebben om een beter bod te doen en gaan hun voorstel in een eindbod formuleren. Zo gauw wij dit bod ontvangen informeren wij onze leden hierover.

Uiteraard mag je nu al je menig geven over het bod van de werkgevers. Dit kan je doen door de belangenbehartiger, Gerard van der Lit een mail te sturen via gerard.van.der.lit@unie.nl met je mening over het gedane bod van de werkgevers. Dit gaat zeker helpen in het overleg.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen over dit bericht neem dan contact op met de belangenbehartiger Gerard van der Lit via gerard.van.der.lit@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Fibrant – Cao 2024-2025

Per 1 juli 2024 zullen er weer nieuwe afspraken gemaakt moeten zijn over de arbeidsvoorwaarden. Dan is namelijk de cao…

Nouryon: stemmen over de nieuwe cao

Vorige week en op 22 januari 2024 hebben wij in een viertal informatiebijeenkomsten het cao-onderhandelingsresultaat Nouryon van 12 december nader toegelicht….

Word gratis lid