De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Tuinzaadbedrijven: Cao 2024

16 augustus 2023

Hoe gaat het met de tuinzaadbedrijven? Dat willen niet alleen aandeelhouders weten. Hoe “De Tuinzaad” het doet is van belang voor alle stakeholders. En daarbij komt het personeel zeker niet op de laatste plaats. Gaat het beter of gaat het slechter in vergelijking met voorgaande jaren? De wereldomvattende pandemie lijkt op z’n retour maar we hebben er een torenhoge inflatie, hoge energieprijzen en een oorlog in de Oekraïne voor in de plaats gekregen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Cao 2024

Dat alles bepaalt de loonruimte, de ruimte om arbeidsvoorwaardelijke verbeteringen te realiseren en de ruimte om arbeidsvoorwaarden te optimaliseren.
Op 31 december aanstaande loopt de cao af. De Unie zag graag vóór 1 januari helderheid over de nieuwe afspraken voor 2024. Op woensdag 11 oktober gaan de onderhandelingen van start. Daarvoor wil De Unie graag input voor de onderhandelingen. Evenals vorig jaar wordt de agenda nog steeds beheerst door werkdruk, de inflatie en de krapte op de arbeidsmarkt.

Uitnodiging

Ik, John Kapteijn nodig je uit om mij te voorzien van ideeën, suggesties en adviezen met betrekking tot wijzigingen / verbeteringen die je graag in de arbeidsvoorwaarden gerealiseerd zou willen zienWaar ligt de prioriteit? Wat is belangrijk? Wat is de ondergrens en tot hoever wil je gaanWaar moet het volgens jou in de aanstaande onderhandelingen over gaan? Waar liggen de accenten, wat is heilig en wat is bespreekbaar? Of praten we dit jaar alleen over de loonsverhoging? Als je reageert wil je dan in het onderwerp vermelden: Tuinzaad – Cao – Input.

Nieuwe leden welkom en héél hard nodig in de Tuinzaadbedrijven

De afgelopen jaren heeft De Unie – spijtig genoeg – in een aantal branches, sectoren of bedrijven afscheid genomen van het cao-overleg omdat het ledental te klein geworden was. Dat hoeft niet voor de eeuwigheid te zijn want een ledental kan uiteraard ook weer groeien. Wil jij dat De Unie namens jou blijft meepraten over de arbeidsvoorwaarden in de Tuinzaadsector, zorg dan dat we uit de gevarenzone blijven en werf af en toe een nieuw lid. Praat samen mee en verstevig onze positie in de Tuinzaadsector. Aanmelden als lid kan eenvoudig hier.

Lid van de onderhandelingsdelegatie (vacature)

In de tuinzaadsector bestaat de mogelijkheid als lid deel uit te maken van de onderhandelingsdelegatie. Lijkt je dat wat? Neem dan contact op met de belangenbehartiger John Kapteijn.

Contact

Mocht je vragen hebben over de onderhandelingen of je mening willen geven neem dan contact met de belangenbehartiger, John Kapteijn op via john.kapteijn@unie.nl of bel met
06-5252 2067.

Gerelateerde berichten

Tuinzaden: Uitslag stemming cao

We hebben de stemmen die uitgebracht zijn voor de cao geteld. Het aantal uitgebrachte stemmen was bedroevend laag. Wellicht heeft…

Word gratis lid