De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Tuinzaadbedrijven: Cao 2023

01 september 2022

Hoe gaat het met de Tuinzaadbedrijven? Dat willen niet alleen aandeelhouders weten. Hoe De Tuinzaad het doet is van belang voor alle stakeholders. En daarbij komt het personeel zeker niet op de laatste plaats. Gaat het beter of gaat het slechter in vergelijking met voorgaande jaren? De wereldomvattende pandemie lijkt op z’n retour maar we hebben er een torenhoge inflatie, hoge energieprijzen en een oorlog in de Oekraïne voor in de plaats gekregen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Cao 2023

Dat alles bepaalt de loonruimte, de ruimte om arbeidsvoorwaardelijke verbeteringen te realiseren en de ruimte om arbeidsvoorwaarden te optimaliseren. Op 31 december aanstaande loopt de cao af. De Unie zag graag vóór 1 januari helderheid over de nieuwe afspraken voor 2023. Op maandag 17 oktober gaan de onderhandelingen van start. Daarvoor willen wij graag jouw input.

Op dit moment wordt de agenda beheerst door werkdruk, de inflatie en de krapte op de arbeidsmarkt.

Uitnodiging

Ik, John Kapteijn, nodig je van harte uit mij te voorzien van ideeën, suggesties en adviezen met betrekking tot wijzigingen/verbeteringen die je graag in de arbeidsvoorwaarden gerealiseerd zou willen zien. Waar ligt de prioriteit? Wat is belangrijk? Wat is de ondergrens en tot hoever wil je gaan? Waar moet het volgens jou in de aanstaande onderhandelingen over gaan? Waar liggen de accenten, wat is heilig en wat is bespreekbaar? Of praten we dit jaar alleen over de loonsverhoging? Als je reageert, vermeld dan in het onderwerp Tuinzaad-cao-input.

Nieuwe leden welkom en héél hard nodig in de Tuinzaadbedrijven

De afgelopen jaren heeft De Unie – spijtig genoeg – in een aantal branches, sectoren of bedrijven afscheid genomen van het cao-overleg omdat het ledental te klein geworden was. Dat hoeft niet voor de eeuwigheid te zijn want een ledental kan uiteraard ook weer groeien. Wil jij dat De Unie namens jou blijft meepraten over de arbeidsvoorwaarden in de Tuinzaadsector, zorg dan dat we uit de gevarenzone blijven en werf af en toe een nieuw lid. Praat samen mee en verstevig onze positie in de Tuinzaadsector. Aanmelden kan eenvoudig via www.unie.nl/word-lid.

Lid van de onderhandelingsdelegatie (vacature)

In de tuinzaadsector bestaat de mogelijkheid als lid deel uit te maken van de onderhandelingsdelegatie. Lijkt je dat wat? Neem dan ook contact met mij op.
Mocht je vragen hebben over de onderhandelingen of je mening willen geven neem dan contact met mij op. Je kunt contact opnemen per mail via john.kapteijn@unie.nl of bel 06-5252 2067.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid