De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Teijin Aramid: onderhandelingsresultaat nieuwe cao

19 april 2024

We zijn blij te kunnen melden dat er op 17 april 2024, in de 5e onderhandelingsronde, een onderhandelingsresultaat met Teijin Aramid is bereikt voor een nieuwe cao.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Het integrale onderhandelingsresultaat kun je hier lezen. De looptijd van de nieuwe cao is 1 jaar, van 1 april 2024 tot en met 31 maart 2025.

Wij zijn positief over de afspraak om het huidige sociaal plan ongewijzigd met 3 jaar te verlengen tot 1 oktober 2027; dit is ook conform het voorstel dat wij hadden gedaan.

Gelet op de huidige situatie en omstandigheden bij Teijin Aramid, zijn wij ook te spreken over de afgesproken en realistische structurele loonsverhoging van 4,5% per 1 april 2024. Het is het maximaal haalbare gebleken. Voor de overige afspraken verwijzen we je graag naar het onderhandelingsresultaat.

Stemming

Wij hebben het onderhandelingsresultaat met een positief stemadvies voorgelegd aan onze leden. Onze leden hebben een uitnodiging  ontvangen om te kunnen stemmen. 

Contact

Zijn er nog vragen of opmerkingen over dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger Jan Admiraal via jan.admiraal@unie.nl 

Gerelateerde berichten

Teijin Aramid: Cao

De cao bij Teijin Aramid loopt op 31 maart 2024 af. Voor een goede voorbereiding van de gesprekken met de…

Word gratis lid